Diabolik - S. J. Kincaid

11. 1. 2018


Když jsem viděla tuto obálky skrz internet, tak jsem si hned řekla: „Tak tuto knihu jsem už někde viděla.“ Ale vůbec jsem netušila, o čem by mohla být a tak jsem si přečetla anotaci, která mě naprosto dostala a hned jsem ji musela mít. Byla jsem zvědavá, co na ni budu říkat, přece jen, je to hodně populární kniha ve světě a každý o ní psal samé pozitivní věci. A i my tady v Česku jsme si ji hodně zamilovali, jak jsem tak viděla u ostatních knižních blogerů a blogerek. A já jsem byla nakonec hodně překvapená…

Nemesis je jedním slovem DIABOLIK. Člověk (i když o tom by se také mohlo polemizovat), který nemá vůbec žádné emoce a který žije jen z toho důvodu, aby ochraňoval jednu dotyčnou osobu. Bohužel se teď Diabolici chytají a následně jsou mučeni a zabiti, proto je někteří lidé skrývají ve svých domovech a vydávají je za někoho jiného. V tomto případě se Nemesis narodila, aby ochraňovala Sidonii. Dceru senátora, který díky tomu že nehodlá dělat a plnit to co ostatní je prohlášen za kacíře. A díky tomu je Sidonie předvolána na Galaktický dvůr jako rukojmí.

Přítomnost Sidonie má zajistit senátorovu poslušnost. Všem je jasné, že když tam Sidonie přijde, tak ji čeká smrt, proto místo ní tam jde Nemesis, která díky technologiím vypadá úplně jinak. Nemesis v novém světě, potká jednoho hodně zajímavého kluka, který je něčím jiným než všichni okolo. A tím jak se sbližují, tak Nemesis získává do svého nitra něco, co žádný jiný Diabolik nemá: EMOCE. Jakým způsobem a jestli vůbec opustí Galaktický dvůr? A nečeká ji tam ještě něco jiného, než jen to, aby byla rukojmí?

Obálka? Nádherná opravdu krásná a originální. Na vrchu je barevný motýl na bílém pozadí, ale když přebal sundáte, tak pod tím je černé pozadí a to je naprosto dokonalé. Také se mi moc líbí, že název knihy je dostatečně velký, abyste ho jako první přečetly, což samozřejmě je hodně důležité. Styl a barevnost písma na obálce se mi také líbí. Opravdu jsem nenašla žádnou negativní věc na obálku. Palec nahoru!

Co se týče samotného příběhu, tak ten mě dostal. Příběh byl geniální a rozhodně se hodně dobře četl. Čekala jsem klasické fantasy s trochou romantiky a skoro se stejnými zápletkami, jako vidíme všude kolem, ale tak to nebylo. Romantika tam sice byla, ale nebyla tolik vidět, než u jiných knih. Rozhodně čeho jsem si všimla je to, že autorka vám zabije kohokoli, koho byste mohli začít mít rádi a tak je dobré si nedělit postavy mezi oblíbené a neoblíbené. Autorka je opravdu tak zlá (myslím to v dobrém slova smyslu), že vám v průběhu celého příběhu kohokoli zabije a je jí jedno, jestli jste postavu měli rádi nebo ne. A tak to má být u všech fantasy příběhů.


Tam bylo tolik zvratů a různých momentů, které jsem nečekala, až mi to bralo dech. Asi proto se dostala do mé topky nejlepších knih přečtených v roce 2017. Hodně mě knížka překvapila a tak je jasné, že ji doporučuji úplně všem. Jen ji zkuste a uvidíte…


Mockrát děkuji za recenzní výtisk Albatrosmedii.
Knihu si můžete koupit zde.

Výsledek obrázku pro albatros media

8 komentářů:

  1. Krásně nafocená knížka :-) A skvělá recenze. Já se furt nemůžu rozhodnout, vím, že má super recenze, ale je to úplně něco jiného než čtu, ale možná jí neodolám...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za krásná slova! :)
      Rozhodně ji někdy zkus. :D

      Vymazat
  2. Výborná recenze a skvělé fotky:) Opravdu se těším, až mi tahle kniha přijde pod ruku a pustím se do ní. Ten příběh vypadá vážně hodně lákavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za krásná slova :) Snad se ti bude líbit tak moc jako mně :)

      Vymazat
  3. Diabolik je úžasnej. :) Už se těším na pokračování. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Diabolika mám teď v plánu přečíst. Těším se na tu knížku od Humbooku, kde jsem si ji vlastně pořídila, ale od té doby jsem na to bohužel neměla čas. Jinak, naprosto skvělý článek ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za pochvalu. :)
      Diabolik je skvělý a výborně se čte! :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥