Polibek v New Yorku - Catherine Rider

11. 1. 2018


Když byly vánoce, tak je jasné, že jsem musela číst nějakou knihu s vánoční tématikou a tak jsem si vzala Polibek v New Yorku. Díky obálce jsem si hned přivodila zimní atmosféru, kterou jsme v tu dobu v Praze neměli (a zimu nemáme ani teď). Byla jsem na knihu hodně zvědavá, jelikož pod jménem Catherine Rider se skrývají dva autoři: Stephanie Elliot a James Noble. Já jsem byla moc zvědavá, jak se budou tito dva autoři v knize doplňovat, jelikož to nemůže být tak snadné, když na jedné knize pracuje více autorů. No a nakonec jsem byla mile překvapená, jak se toho zhostili.

Charlotte prožívá nejhorší období svého života. Zrovna na Štědrý den se s ní rozešel přítel a kvůli zrušenému letu se nedostane k rodičům, aby oslavovala Vánoce v rodinném kruhu. Je úplně sama v New Yorku a už se těší, až konečně nasedne do letadla a odletí do rodného Londýna, ale to si bude muset několik hodin počkat. V tu chvíli potká Anthonyho. Kluka, který přijel na letiště vyzvednout svoji přítelkyni. Bohužel na ni nečekal jen on, ale i další kluk, se kterým se už několik dní scházela…

Oba se snaží na své rozchody zapomenout a tak se společně vydají do města, aby splnili deset bodů v příručce, kterou si Charlotte odnesla z letiště. Příručka má název: Jak zapomenout na svého expartnera v deseti snadných krocích!
Rozhodnou se tedy splnit alespoň pár úkolů, aby jim ten čas rychleji utekl. Díky tomu se začínají víc a víc sbližovat. A možná také o hodně víc než si oba mysleli…

Knížka byla velice oddechová. Přesně co jsem od toho čekala, vůbec nebyla nějakým způsobem náročná a tak si u ní v klidu mohl člověk vypnout hlavu (i když je jasné, že ne úplně vypnout). Rozhodně ale nečekejte nic extra, je to čistá romantika bez něčeho vyloženě ohromujícího u čeho byste si řekli: „Páni to jako vážně??“. Kniha vám určitě hodně rychle uteče a ke všemu je i celkem tenká má nějakých cca 240 stran, takže jednohubka na pár hodin.

Jestli i v tomto měsíci hledáte knihu se zimní tématikou, tak vám mohu Polibek v New Yorku rozhodně doporučit. Příběh na vás vdechne trochu zimního období (které já mám neskutečně ráda) a vy se jen zachumláte do deky a budete popíjet nějaký ten horký nápoj. Už od prvních stran jsem věděla, že jsem si výborně vybrala a ihned jsem se do knihy začetla a nemohla ji pustit z rukou.
Postavy byly skvělé, jen občas mi přišlo, že se rozhodovali hodně rychle a tak nějak i to kamarádství šlo rychle, než bývá v normálním životě zvykem, ale tak není to skutečný život, je to pouze vymyšlené. Jen jsem si říkala, že to mohli autoři o malinko zlepšit a přidat tam tu reálnost o trochu víc.

Celkově se mi kniha opravdu velice líbila a já si užívala každou stranu, kdy jsem si nad příběhem mohla odpočinout od toho vánočního shonu v práci. Rozhodně všem doporučuji, je to poklidné čtení s romantickou zápletkou a vše se odehrává v zimním období. A co ta krásná vánoční obálka, která se výborně vyvedla a která se skvěle fotí? Nádherná knížka.


Mockrát děkuji za recenzní výtisk Albatrosmedii.
Knihu si můžete koupit zde.

Výsledek obrázku pro albatros media

8 komentářů:

  1. Skvelá recenzia a krásne fotky :)! Táto knižka ma troška lákala, ale najmä kvôli obálke, ktorá ako si povedala, sa skvele podarila. Nikdy som si nezisťovala o čom to presne je a keď som aj otvorila nejakú recenziu, tak som si ju neprečítala a tak som doteraz nevedela, čo sa za Polibkem v New Yorku skutočne ukrýva. Muim uznať, že ma to zaujalo a určite si knižku rada prečítam, keď sa bude dať. Takže... vďaka ti za navnadenie :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem hodně ráda za to, že se ti líbí fotky a moc si toho vážím! :)
      A také jsem neskutečně ráda, že díky mé recenzi knihu zkusíš. A doufám, že se ti bude líbit tak jako mně! :)
      Moc děkuji za komentář a měj se krásně! :D

      Vymazat
  2. Opět úžasně nafoceno! :) Já ji mám v plánu před Vánoci...:-D Ještě si počkám...:-D

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná recenze, také jsem si s knížkou pěkně odpočinula :-) A ty Tvoje fotky... super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za tak pozitivní komentář :) Kniha byla opravdu krásně oddechová :)

      Vymazat
  4. Krásná recenze. Taky se na tuto knihu chystám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji :) Doufám že se ti bude tak líbit jako mně :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥