Tisíc kousků tebe - Claudia Gray

26. 4. 2018



Nebudu vám lhát, jako první mě u této knihy zaujala její obálka, která září barvami, ale není až moc přeplácaná. A výborně se k příběhu hodí. Znala jsem obálku od pohledu už dříve, jelikož bylo období, kdy jsem ji viděla snad na každém zahraničním (knižním) Instagramu. Když jsem zjistila, že ji budeme mít i my, tak jsem si říkala: „Tak já ji nakonec přece jen zkusím a konečně uvidím proč ji všichni tak milovali.“ A tak jsem díky Albatros medii získala jednu knihu a mohla si ji přečíst. Byla to jízda, která ale měla také svůj háček…

Marguerite Caineová žije normální život teenagerky, až do jednoho osudného dne, kdy zemře její milovaný otec Henry.
Někdo mu provedl něco s brzdami na autě a on se zřítil do vody, kde následně utonul.
Marguerite se ze dne na den ocitá bez otce. Má jen mamku Sophii, starší sestru Josie a dva asistenty Paula a Thea, kteří jsou stejně staří jako ona a kteří s nimi žijí a pomáhají jim už několik let. Paula a Thea všichni brali jako syny a bratry. Bohužel ode dne, kdy všechny stopy nasvědčují tomu, že viníkem té nehody je samotný Paul, který shodou okolností opustil jejich dimenzi, se stává jejich nepřítelem.

Marguerite spolu s Theem a přívěškem, který se jmenuje Ohnivák, se vydávají na cestu dimenzemi. Samotného Ohniváka vymysleli její rodiče a díky němu se můžou dostat do jakékoli alternativní dimenze v jakémkoli roku. Ohnivák dává vědomí do těla, které je stejné jako jejich, jen v jiné dimenzi. Tudíž jejich pravé tělo v té dimenzi není, pouze to vědomí tam je. Marguerite a Theo mají jediný plán: ZABÍT PAULA! Ale co když se něco změní? Co když je vše jinak, než se na první pohled zdá?

Snad jsem vám to nějak vysvětlila, bylo hodně těžké sepsat tuto anotaci a stejně si myslím, že to nikdo nepochopí J. Ale i tak musím uznat, že je to opravdu originální příběh, u kterého hlavně ke konci si řeknete: „No to si snad děláte srandu!“ Ten konec opravdu překvapil a vůbec jsem to nečekala. Takový zvrat? Že to bylo úplně jinak, než jsem si myslela.
Jak už jsem psala, tak obálka se výborně povedla, takže chválím a dávám palec nahoru. Jediné co mi v příběhu vadilo. Byly občas až moc dlouhé pasáže, kde se nic moc nedělo a to mě opravdu nebavilo, jinak za mě super a doporučuji.

Hlavní hrdinku jsem moc nemusela, ale Paula a Thea jsem si nějakým způsobem zamilovala a byli opravdu dobří. Zajímá mě druhý díl, na který se těším a doufám, že bude stejně dobrý ne-li lepší než tento. Snad autorka vychytala všechny mouchy, které byly v prvním díle a tak by mohl být ten druhý lepší, no uvidíme, snad se dočkám toho, že kniha bude mít plný počet hodnocení. Tisíc kousků tebe jsem ohodnotila čtyřmi hvězdičkami z pěti. Tu jednu hvězdičku jsem odebrala kvůli tomu, že jsem se občas hodně dlouho u čtení nudila a to určitě nikdo nemá rád, tak proto jsem se takto rozhodla.

Určitě mohu Tisíc kousků tebe doporučit, je to fantasy kniha s romantickými prvky, tak kdo tyto dvě věci miluje, tak je tato kniha to pravé ořechové právě pro vás. Jen pozor na ty pasáže, kde se nic neděje. Celkově je to ale výborná fantasy, romantická oddechovka na pár večerů s originálním příběhem.

ČETLI JSTE TUTO KNIHU? JAK SE VÁM LÍBILA? POPŘÍPADĚ NELÍBILA?


Děkuji za tento výtisk Albatrosmedii.


Knihu si můžete koupit zde.

Výsledek obrázku pro albatros media

4 komentáře:

  1. Pěkná recenze :) Knihu jsem četla a líbila se mi :) Trochu mi trvalo než jsem se zorientovala, ale pak už se četla jedna báseň :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji :)
      Kniha byla fajn něco bych udělala jinak, ale rozhodně se těším na další díl. A hlavně ta obálka. Panebože ta je nádherná :)

      Vymazat
  2. Nie som moc zvyknutá čítať fantasy knihy, ale hrozne ma zaujala tá obálka knihy, pretože je naozaj veľmi pekná.

    https://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥