Filmová podoba týdne #10

6. 10. 2014


Jedná se o meme, které pořádá Niklaus. Cílem tohoto meme je každé pondělí představit čtenářům i filmové nebo seriálové zpracování knih.

Název: Chlapec v pruhovaném pyžamu

Režisér: Mark Herman

Podle knihy: Chlapec v pruhovaném pyžamu - John Boyne

O čem film je:   Osmiletý Bruno je sinem nacistického důstojníka, který je povýšen a poté odvelen z pohodlí Berlína do opuštěné oblasti na venkově. Bruno, jehož sestra má jiné zájmy, se cítí osamělí a nemá si s kým hrát. Z nudy a zvědavosti neposlechne matčino varování, že se nemá vzdalovat od domu, a vydá se k nedaleké "farmě". Netuší, že je to koncentrační tábor, kde se v praxi provádí "konečné řešení" židovské otázky. Náhodou se však setká se stejně starým Shmuelem, který je oblečený do pruhovaného "pyžama" stejně jako kuchař, který pro Brunovu rodinu vaří. Přestože chlapec na druhé straně plotu s ostnatým drátem žije úplně jiný život než Bruno, dvojice se skamarádí a Bruno si zvolna začíná uvědomovat, jaký je doopravdy svět dospělých. Střet s realitou 2. světové války skončí pro oba chlapce...

Můj názor: Tento film se mi velice líbí a je to jeden z mích top nejlepších filmů s touto tématikou. Člověk který se zajímá o 2. světovou válku by si tento film měl pustit. Knihu jsem také četla, ale bylo to v páté třídě, kdy jsme ji museli přečíst jako povinnou četbu. Proto bych si ji chtěla ještě tento měsíc přečíst, ale vím že se mi líbila.

Trailer:



4 komentáře:

  1. Tenhle film jsem viděla ještě na základce. I když učitelka řekla, že konec je strašný a tím mi prozradila, jak to skončí, film se mi naprosto líbil a určitě na něj ještě někdy v budoucnu kouknu - možná si přečtu i knihu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si přečti knihu, jsem ráda že se ti film líbil. :)

      Vymazat
  2. O tomhle filmu už vím nějakou dobu, ale nejdřív bych si právě chtěla přečíst knihu a až pak kouknout na film :)).

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥