Filmová podoba týdne #20

16. 3. 2015


Jedná se o meme, které pořádá Niklaus. Cílem tohoto meme je každé pondělí představit čtenářům i filmové nebo seriálové zpracování knih.

Výsledek obrázku pro schindlerův seznamNázev: Schindlerův seznam

Režisér: Steven Spielberg

Podle knihy: Schindlerův seznam - Thomas Michael Keneally

O čem film je: Hluboce šokující, nemilosrdné drama i noční můře holocaustu, založené na skutečných událostech. Na záchranu 1100 životů obětoval Oskar Schindler veškeré své jmění... Polský Krakov 1939. Židovská obec je vystavována stále se zvyšujícímu tlaku ze strany nacistů. Do této vřavy vstupuje obchodník Oskar Schindler, člen Nacistické strany, velký svůdník a muže vydělávající na válečném utrpení, který dokázal najít v sobě člověka a zachránit ty, kterým už zdánlivě nebylo pomoci... Film Stevena Spielberga je stěžejní dílo světové kinematografie a vítěz sedmi Oscarů, včetně ocenění na Nejlepší film roku a Nejlepší režii.

Můj názor: Jestli chcete vidět film o druhé světové válce, tak právě tento mohu doporučit. Zařadil se u mě na první příčku nejlepších filmů o druhé světové válce. V tomto filmu můžete detailně vidět co Němci prováděly židům a jak Oscar Schindler zachránil spoustu životů. Určitě se na něj koukněte, ale nedoporučuji se na něj koukat večer, protože se může stát, že se vám to bude zdát.

Trailer:


4 komentáře:

  1. Ještě jsem ten film neviděla, ale už hrozně dlouho ho plánuju. Ale to u mě není nic neobvyklého, já pořád něco plánuju a skutek utek :D

    OdpovědětVymazat
  2. na tenhle film jsem nikdy nemela odvahu, i kdyz o nem premyslim uz docela dlouho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já holka, která se nakouká na horory, protože se bojí :) Jsem se na to koukla. Byla by škoda, kdyby jsi se na tento film nekoukla. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥