Posuď knihu podle obalu #26

22. 3. 2015


Toto je knižní meme pořádané Syki z Knižního doupěte. Vyberte si jeden obal knihy, publikujte k němu stručnou anotaci knihy a řekněte svůj názor na knihu.

Pro tuto neděli vybírám:

Název: Miniaturista

Autor: Jessie Burtonová

Anotace: Jednoho podzimního dne roku 1686 klepe na dveře velkého domu v nejbohatší části Amsterodamu osmnáctiletá Nella Oortmanová. Přijela z chudé venkovské rodiny, aby se ujala role manželky zámožného kupce Johannese Brandta, avšak místo milujícího manžela ji přivítá jeho odměřená sestra, černý sluha a prostořeká služebná. Když se Johannes později vrátí z cest, věnuje Nelle velice zvláštní svatební dar - skříňkovou repliku jejich domu. Nella si do ní objedná zařízení od tajuplného miniaturisty a od té chvíle se začnou dít prapodivné věci...
Román zachycuje dramatické osudy rodiny Brandtových na pozadí Amsterodamu sedmnáctého století, kdy toto město patřilo k nejbohatším a nejvlivnějším centrům své doby

Názor na knihu:
Komu by se tato obálka nelíbila? Mě se tedy hodně líbí. Je skvělé, když je na obálce něco co se spojuje s příběhem. Když jsem si pročítala různé recenze na tuto knihu dostala jsem se k závěru, že si ji musím také přečíst a doufám, že mě uchvátí jako ostatní. Jsem na ten příběh hodně zvědavá a myslím si, že v knihovničce bude vypadat skvěle. Četl někdo Miniaturistu? Líbila se vám tato kniha?

8 komentářů:

  1. Tato kniha mě zaujala především svým obalem, který je velmi originální :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta obálka je kouzelná, ale kniha samotná mě zaujala anotací, hrozně moc mě to láká, protože jsem nic podobného nečetla - a přitom mám pocit, že takovýto žánr knih mám nejradši. Je to zvláštní, ale opravdu to tak cítím a už se nemůžu dočkat, až si knihu přečtu. :).

    OdpovědětVymazat
  3. Nečetla jsem, ale ta obálka je opravdu hezká :)

    OdpovědětVymazat
  4. co dodat, je do modra a zajímavě řešená, pěkná :-)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥