Posuď knihu podle obalu #27

29. 3. 2015


Toto je knižní meme pořádané Syki z Knižního doupěte. Vyberte si jeden obal knihy, publikujte k němu stručnou anotaci knihy a řekněte svůj názor na knihu.

Pro tuto neděli vybírám:

Název: Ztracená manželka

Autor: Alyson Richmanová

Anotace: Z předválečné Prahy až do New Yorku zavádí čtenáře mimořádně silný příběh velké lásky Lenky a Josefa, jejichž vztah měl nečekané rozuzlení. Úspěšný newyorský porodník stále sní o své první ženě Lence, která zůstala v nacisty okupovaném Československu. Lenka Maizelová žila v milující, dobře situované pražské rodině, a když se dostala na Akademii výtvarného umění, splnil se jí životní sen. Zvláště od chvíle, kdy se zamilovala do nadějného studenta medicíny Josefa, s důvěrou hleděla do budoucnosti. Jenže napětí v Československu narůstalo a báječný život v předválečné Praze se změnil v noční můru ghett a koncentráků. Jaký byl osud malířky Lenky? Svede osud dávnou dvojici opět dohromady?


Názor na knihu:
Miluji takovéto obálky, které jsou ze staré doby. A tato je opravdu krásná. Doufám že si ji koupím v Levných knihách, protože mě hodně zaujal příběh a jsem zvědavá jak vše dopadne. 

2 komentáře:

  1. Ta obálka je opravdu překrásná, ale příběh mě neláká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, že tě příběh neláká, ale obálka je opravdu překrásná. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥