Únorové čtení 2015

6. 3. 2015


Tento měsíc jsem přečetla na mé poměry hodně knih a to 4 a jednu jsem začala číst. Doufám že to nebude jediný měsíc, kdy přečtu víc jak jednu knihu.



Jako první jsem přečetla Zimní příběh od Marka Helprina. Tuto knihu, která má 762 stránek jsem četla od vánoc do začátku dubna, protože jsme psaly ve škole hodně testů a já se musela kvůli tomu učit. Když jsem Zimní příběh přečetla, tak jsem si pustila film, který byl hodě zkrácený než kniha. Proto budu vychvalovat spíše knihu, která byla napsaná skvěle do detailů a ani jsem se nenudila. Jediné co mi trošku vadilo byl konec, který se strašně dlouho táhl. Jinak mi vůbec nic nevadilo a myslím si že ten komu nevadí tlusté knihy by si ji mohl přečíst. Recenzi si můžete přečíst zde.


Další knihu kterou jsem přečetla je Esej o tragédii od Elizabeth Labanové. Toto byl recenzní výtisk, který se mi hodně líbil a určitě se objeví v Oblíbených knihách za rok 2015. Jsem ráda, že se mi dostala do rukou a určitě si ji někdy znovu přečtu. Obálka je strašně krásná a i hřeb se v knihovničce krásně vyjímá. Příběh je skvěle vymyšlený a napsaný. Doufám, že budu mít někdy možnost si přečíst více knih od Elizabeth. Určitě doporučuji si ji přečíst. Recenze je zde.


Další chválená kniha je Život jedna báseň od Colleen Hooverové. Už dlouho jsem si chtěla přečíst něco od této autorky a tak k vánocům jsem dostala tuto knihu. Byla jsem zvědavá, jestli se přidám také k těm čtenářům, kteří ji mají hodně rádi a tak po dočtení můžu s klidným srdcem říct, že se určitě k těm čtenářům přidám a přečtu si i další její knihy. Život jedna báseň je skvělá romantika s trochou smutku. Když jsem ji přečetla, tak jsem řekla své mamce ať si ji přečte a tak ji čte a moc se jí líbí. Tak můžu říct, že je to i pro čtenáře, kteří moc nečtou nebo vůbec a mají rádi romantiku. Byla bych ráda, kdyby byla i filmově zpracovaná, protože by to byl skvělý romantický film.


Poslední knihou je Zmrzlinové sedmé nebe od Abby Clementsové. Další kniha, která byla naprosto úžasná a určitě si ji někdy znovu přečtu. Co se týče obálky, tak se perfektně hodí k příběhu a je skvěle ilustrovaná. Na konci této knihy jsou napsané i recepty a já se určitě někdy vrhnu na vanilkovou zmrzlinu, protože má o to celá rodina zájem, když jsem jim o tom řekla. Zmrzlinové sedmé nebe je skvělá kniha pro dny, kdy se vám nechce číst nic náročného a venku je mizerně. Také doporučuji.


Tady můžete vidět všechny knihy po hromadě. Určitě mi napište jestli jste četli nějakou zmíněnou knihu a popřípadě jak se vám líbila. Jak jsem psala doufám že i v březnu přečtu tolik knih jako v únoru, ale jak tak to vypadá, tak asi ne. Tento měsíc jsem začala číst Vypravěčku, která se mi hodně líbí a nemohu se od ní odtrhnout. Co jste za únor přečetly vy? A na co se chystáte? 

6 komentářů:

  1. Zimní pribeh bol skvelý a Esej o tragedii si chcem prečitať.Ja som za Únor prečitala 3 knihy a najviac sa mi pačilo Medeny jazdec :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé Měděný jezdec :) toho si chci přečíst, ale musím šetřit. :(

      Vymazat
  2. esej se mi libila, ty ostatni neznam, nektere jen od pohledu, ale koukam, ze ctes vypravecku, na tu jsem zvedava :-) premyslim totiz o ni :-)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥