Waiting on Wednesday #20

18. 3. 2015


Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chceme přečíst.

Pro tuto středu vybírám:

Název: Muzeum prazvláštních věcí

Počet stran: 356

Autor: Alice Hoffmanová

Anotace: Muzeum prazvláštních věcí je okouzlující román z prostředí New Yorku dvacátého století.
Coralie  je dcerou panovačného impresária, který na Coney Islandu vede show s názvem Muzeum prazvláštních věcí. Show přitahuje pozornost širokých mas. Jeho dcera umí skvěle plavat a má za úkol hrát mořskou pannu v otcově panoptiku. Bude vystupovat spolu s vlčím mužem, motýlí dívkou a sto let starou želvou. Jednou v noci narazí Coralie nečekaně na mladíka, který v lese u řeky Hudson fotí stromy v měsíčním svitu. 
Neodolatelný fotograf se jmenuje Eddie Cohen. Učí se na krejčího a je zrovna na útěku. Jeho otec vede ortodoxní komunitu, kde Eddiemu začalo být příliš těsno. Po požáru továrny Eddie fotografuje zkázu v ulicích New Yorku a nechtěně se zaplete do podezřelého tajemství kolem zmizení mladé ženy. Zároveň se mu povede ukrást srdce Coralii.

Proč zrovna tato knížka?
Když jsem si četla pochvalnou recenzi na tuto knihu, tak jsem si ji musela vyhledat a kouknout kolik stojí, abych věděla kolik peněz si mám dát stranou. Hodně mě tato kniha uchvátila a jsem zvědavá jak se mi bude příběh líbit. Mimochodem není ta obálka skvělá, taková jednoduchá, ale hezká. Četly jste tuto knihu co na ni říkáte?

2 komentáře:

  1. Tahle mě také hodně zaujala. Asi ji kupovat nebudu, ale přečíst bych si ji chtěla určitě :).

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥