Knižní přání #3

27. 7. 2015



Tento projekt vymyslela Nikki Finn a spočívá v tom, že si otevřu svůj to-read list na GoodReads a také stránku random.org tam se mi ukážou tři náhodná čísla, která vyhledám v to-read listu a kouknu se pod kterým číslem je jaká kniha a napíši to sem.


  


Harry Potter a ohnivý pohár – GoodReads
Anotace: Další školní rok v Bradavicích není o nic méně napínavější a divočejší než ty předchozí. Ještě před jeho začátkem se zapálený fanoušek Harry zúčastní spolu s Weasleyovými mistrovství světa ve famfrpálu, v jehož závěru se mu na obloze objeví znamení zla. Harrymu navíc ještě vstoupí do života krásná Cho Changová a on se poprvé zamiluje. V Bradavicích se v závěru školního roku bude konat soutěž, jaká se neudála stovky let a do které jsou zapojeny konkurenční školy čar a kouzel. Její vyvrcholení je ale nečekaně tragické!

Můj názor:
Mám takové štěstí, že se mi zase ukázal Harry Potter a asi to je nějaké znamení, abych si všechny knihy konečně přečetla.

Zásnuby – GoodReads
Anotace: Evelyn je za svého manžela provdaná čtyřicet let — čtyři desetiletí uplynuly od doby, kdy jí z prstu stáhl její první zásnubní prsten a navlékl místo něj svůj vlastní. Delphine zažila obě tváře lásky — vznášení se v překrásných, radostných výšinách svádění i dopad hořké, nenávistné zloby, když je po všem. James, záchranář pracující na noční směny, dobře ví, že si rodina jeho manželky myslí, že si mohla najít někoho lepšího. A Kate, žijící deset let po boku svého partnera Dana, už viděla všelijaké druhy svateb — svatby na pláži, na dvorku za domem, v kostele — a zařekla se, že nikdy v životě neuspořádá svou vlastní.
Mezitím co se životy i manželství těchto postav ubírají překvapivými cestami, setkáváme se v roce 1947 s mladou reklamní textařkou Frances, která pracuje na reklamní kampani pro DeBeers a snaží se vymyslet závěrečný slogan. A tak si jedné noci před spaním načmárá na kousek papíru větu: „Diamanty jsou věčné.“ A tenhle slogan změní všechno.
Zásnuby jsou bohatým mnohavrstevným vzrušujícím románem překlenujícím téměř jedno století a zachycujícím čtyři zcela jedinečná manželství, příběh diamantů v Americe i skutečnost, jak v dobrém i ve zlém došlo k tomu, že tyto zářivé kamínky začaly postupně symbolizovat naše nejhlubší naděje na věčnou lásku.

Můj názor:
Zásnuby mě nejdříve zaujali krásnou obálkou a až pak jsem se také dozvěděla, že se v knize skrývá skvělí příběh. Četl někdo tuto knihu? A jak se vám líbíla?

Girl online – GoodReads
Anotace: Penny má tajemství. Pod přezdívkou Girl Online si začne psát blog o svém každodenním životě – o klucích a kamarádkách, o trablech ve škole i doma, ale také o záchvatech paniky a úzkosti, kterými v poslední době trpí.
Když už je situace na všech frontách na pováženou, rodiče ji odešlou na pár měsíců na střední školu do New Yorku. A tam Penny potká Noaha: úžasného charismatického muzikanta, kterému se prostě nedá odolat. A vůbec poprvé v životě se doopravdy zamiluje. A jak jinak (je přece blogerka!), o své pocity se upřímně podělí se všemi čtenářkami svého anonymního blogu.
Jenomže Noah má taky svoje tajemství. A kvůli němu její anonymita na webu jednoho dne praskne jako mýdlová bublina – a v ohrožení se neocitne jenom ona, ale i její vztahy k nejbližším přátelům.
Girl Online promlouvá vtipným, neotřelým hlasem nové generace teenagerů.
Jde o svěží román plný romantiky a humoru, který se však zároveň zabývá aktuálními problémy, které mladá generace řeší, tedy zneužíváním internetu, kyberšikanou, falešným světem bulváru a pomíjivostí módních celebrit.

Můj názor:
Girl online bych si chtěla moc přečíst, protože jsem četla jak pozitivní, tak i negativní recenze na tuto knihu a jsem zvědavá, jak se mě bude Girl online líbit. Na Zoellu se moc nekoukám, občas se na nějaké video kouknu, ale vyloženě nějaká fanynka nejsem. Hodně se mi líbí ta obálka, která se nikde jen tak nevidí, teda alespoň já takovéto obálky nikde nevidím





   

16 komentářů:

  1. Z tvých knih jsem četla jenom Girl Online, která mě zase tak nechytla. Nebyla špatná, ale četla jsem už lepší :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Četla jsem Zásnuby. Úžasná kniha, určitě doporučuji. A brzy se chystám na Girl Online...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se těším, když bude tak skvělá jak říkáš. Jsem zvědavá jak se ti bude Girl online bude líbit. :)

      Vymazat
  3. Zásnuby mám doma, ale zatím čekají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že knihu přečteš co nejdříve, abych si mohla přečíst recenzi. :D

      Vymazat
  4. Všechny tři knihy bych si ráda přečetla i já - Harryho jako svou srdcovku, Zásnuby kvůli nádherné obálce a Girl Online ze zvědavosti :)

    OdpovědětVymazat
  5. Čítala som iba Harryho, samozrejme odporúčam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se na Harryho moc těším a jsem zvědavá co na knihy řeknu. :)

      Vymazat
  6. Na knihu Girl Online jsem vážně zvědavá! Neslyším moc pozitivních ohlasů, tudíž nevím, co očekávat...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem na ni zvědavá, ale doufám, že mě nezklame. :)

      Vymazat
  7. Harryho som čítala a tie zvyšné dve ma nezaujali. Nie je to moc môj žáner ak vôbec.
    Aký maš nick na GoodReads?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Harryho jsem moc zvědavá. Jmenuji se stejně jako na blogu, když tak to máš v postranním panelu pod jménem sociální sítě to g. :))

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥