Waiting on Wednesday #34 - Etta a Otto a Russell a James

29. 7. 2015


Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chceme přečíst.


Pro tuto středu vybírám:

Název: Etta a Otto a Russell a James

Počet stran: 328

Autor: Emma Hooperová

Anotace: Ettě je 82 let a celý život strávila na farmě uprostřed kanadské prérie. Vidět oceán je její největší přání. A tak jednoho rána vstane ještě časněji než obvykle, vezme si pušku, čokoládu a na nohy své nejpevnější boty a vydá se na východ. K oceánu to má přes 3000 kilometrů daleko. Její manžel Otto na ni trpělivě čeká doma, vaří podle Tetiných kartiček s recepty a vzpomíná.
A soused Russell vzpomíná také, ale jeho vzpomínky jsou jiné – stále Ettu miluje stejně, jako ji milovat před 50 lety, předtím, než se provdala za Ottu.
Silný a poetický příběh, ve kterém se hranice mezi vzpomínkami, iluzemi a realitou pomalu smazávají.

Proč zrovna tato knížka?
Když jsem tuto knížku včera viděla na jednom blogu, tak jsem vůbec nevěděla, že se dočkala českého překladu. Nějak mi to uniklo. Moc bych si chtěla knížku přečíst a jsem zvědavá, co na ni řeknu. Líbí se mi vzhled knihy, jak je tam ta obálka. 

12 komentářů:

  1. Knížku mám doma z knihovny a moc se těším až se do ni pustím...:)

    OdpovědětVymazat
  2. O knihe som ešte nepočula, príbeh vyzerajú zaujímavo a páči sa mi námet, avšak nie je to práve žáner aký vyhľadávam :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tiež som o tejto knihe netušila, ale vyzerá suprovo a má nádhernú obálku :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky, máš moc pěkný blog a design:) Nedá mi to, abych ti k přečtení neporadila knihu Nezlomený - pravdivý příběh z války. existuje také film (Nezlomný), tak se můžeš podívat na ukázku, aby sis udělala představu, o co tak asi jde. Kniha i film - obojí je naprosto úžasné a myslím, že by se ti to líbilo!:)♥

    ADEL'S FASHION LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihu nezlomný bych si ráda přečetla. Na seznamu ji mám celkem dlouho a teď jak vyšel film, tak si chci knihu přečíst ještě víc, abych pak ten film po přečtení viděla. :)

      Vymazat
  5. Knihu neznám, ale vypadá opravdu zajímavě! :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥