Co právě čtu: Červený vrch

18. 3. 2016

IMG_3055

Od středy čtu knihu Červený vrch od Jamie McGuire a musím říct napsat, že je to zatím skvělé. Jsem teprve na straně padesát, ale dnes večer budu číst o sto šest, protože mě to hodně baví a budu mít na čtení konečně více času. Sice jsem na začátku, ale už tu přibývá hodně mrtvých lidí. No jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál. Knížku jsem koupila v levných knihách a je to pro mě takový risk, protože jsem ještě nic podobného nikdy nečetla přece jen v romantických knihách Zombíci přece nejsou že? Moc by mě zajímalo, jestli jste knihu četli a jaké jste měli po dočtení pocity. A já si jdu honem číst…

Anotace: JAK SE ZACHOVAT, KDYŽ TEN, PRO KOHO BYSTE POLOŽILI ŽIVOT, VÁM O NĚJ ZAČNE USILOVAT?
Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří.
Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie.
Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.

Autor: Jamie McGuire / Počet stran: 328 / Originální název: Red Hill

IMG_3064 IMG_3075

Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy

6 komentářů:

  1. Červený vrch jsem četla minulý rok a líbil se mi :) Mě mile překvapil a taky autorka, že se dokáže přeorientovat z Krásné katastrofy na zombíky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásnou katastrofu si musím určitě přečíst jsem zvědavá jak se s tím tato skvělá autorka poprala. :)

      Vymazat
  2. Máš se ještě na co těšit! Kniha je vážně úžasná!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Prostě pecka a jsem zvědavá co se bude dít dál. :D

      Vymazat
  3. Jojo je to pecka! já ji taky četla a za mě super, mám ráda takové knížky, styl i filmy, na romanťárny moc nejsem :)) Tereza P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na ty romanťárny, ale toto se mi také strašně líbí a věřím tomu, že se mi kniha bude líbit i nadále. :D

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥