Jaké knihy vychází v dubnu 2016

30. 3. 2016


V dubnu vyjde zase spoustu skvělých knih a já jsem jich vybrala jedenáct, které bych si ráda koupila. Je to docela velké číslo i v březnu jsem psala jedenáct knih, které mě zaujaly. Mám takový pocit, že má peněženka nebude spokojená, protože bude zase prázdná.

Tady byla Britt-Marie - Frederik Backman
Vychází 29.4. (Host)

Román o tom, jak se lidé ztrácejí, zamilovávají a kopou do všeho, co je kulaté
Nejlepší věc, kterou můžete o vesnici Borg říct, je to, že leží u silnice. Britt-Marie je třiašedesátiletá žena, které bylo řečeno, že je pasivně agresivní, zpomalená a ukňouraná bába. Po čtyřiceti letech manželství opustila město a manžela, který ji podváděl. Borg zasáhla finanční krize, po níž tam zůstaly jen cedule s nápisem „Na prodej“ a pizzerie, která je cítit pivem. Britt-Marie nesnáší fotbal. Fotbal je to jediné, co v Borgu zůstalo. Tohle nevypadá na začátek krásného přátelství, to rozhodně ne.
Ale když fotbalová přípravka v Borgu potřebuje trenéra tak zoufale, že se nakonec rozhodnou přijmout kohokoli, tak je detaily jako třeba ten, že ona opravdu, ale opravdu tu práci nechce, nezajímají.
Tady byla Britt-Marie je román o tom, jaké to je mít předsudky (ne že by je Britt-Marie měla, to samozřejmě ne), o ukládání příborů ve správném pořadí (vidličky, nože, lžičky, v tomhle pořadí, ale Britt-Marie na tom přece netrvá!) a o přírodě vedle silnice. Je to příběh o druhých šancích, prvních výkopech a o tom, že soda vyčistí skoro všechno.

Utajený drahokam - V. C. Andrewsová
Vychází 29.4. (Moba)

Krásný sen pronásledují stíny minulosti
Po absurdních soudních tahanicích, které musela Ruby absolvovat, aby mohla vychovávat svou dcerku, vyrůstá Pearl i se svými dvěma bratry ve šťastné rodině. Střední školu skončila jako premiantka třídy a o své budoucnosti má jasno – touží se stát lékařkou. Opojný pocit štěstí, lásky a sounáležitosti však nemá trvat dlouho. Tragická smrt jednoho z Pearliných bratrů všechny poznamená a Ruby se vydává do zátoky ke svým cajunským předkům...






Neodolatelné síly - Danielle Steel
Vychází 22.4. (Ikar)

Steve a Meredith žijí už čtrnáct let ve spokojeném manželství. Třebaže na sebe mají vzhledem k náročným profesím málo času, daří se jim udržovat jejich vztah živý. Když Meredith dostane vynikající pracovní nabídku, odstěhuje se do San Franciska a Steve ji tam má následovat. Nečekané komplikace ho ale zdrží v New Yorku a tak se manželé náhle musí naučit žít odloučeně. Pomalu a téměř neznatelně je neviditelné síly začnou od sebe odtahovat.







Ztráta a zrada - S. H. Kolee
Vychází 20.4. (Baronet)

Madison a Logan prožívají oboustranně šťastný a ničím nezkalený vztah. Minulost je zapomenutá a s ní i někdejší polovičaté a neupřímné romance, které bránily naplnění jejich dlouholeté osudové přitažlivosti.
Jen co přestane Madison pronásledovat přízrak sebevraždy její nejlepší přítelkyně, Logan musí čelit útokům své někdejší milenky Kristiny, která se nedokáže smířit s rolí zavržené partnerky. Po dvou autonehodách utrpí Logan ztrátu paměti a Madison, která byla přesvědčená, že její vztah s Loganem už nic neohrozí, je přinucená bránit své vlastní štěstí před zlobou a nenávistí a bojovat s nepředvídatelnými zvraty osudu, aby uhájila vše, v co až doposud věřila.




Dárek na rozloučenou - Teresa Driscollová
Vychází 20.4. (Ikar)

Melissa dostane v den svých pětadvacátých narozenin nezvyklý dárek – deník, který si její matka psala, když umírala na rakovinu. Kniha je plná receptů, vyprávění a rad, ale také nepříjemných faktů, o nichž Melissa doposud neměla ani potuchy. A tak zatímco se včera ještě nemohla rozhodnout, zda přijme místo v bulvárních novinách a zda se rozejde s přítelem, dnes její mysl zaměstnává vědomí, že po matce možná zdědila smrtelnou genetickou chorobu a že její otec jejím biologickým otcem vlastně být nemusí…

Melancholický, ale zároveň nesmírně optimistický román, který otevřeně pojednává stejně tak o rakovině jako o lásce mezi matkou a dcerou, jež nedostaly příležitost říct si vše, co chtěly a který je vyprávěn nejen z pohledu Melissy, ale i její matky a ovdovělého otce.

 Láska mezi písmenky - Jodi picoultová a Samantha van Leerová
Vychází 18.4. (CooBoo)

Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejný klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje. Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě?

Wonderland: Země divů - Jennifer Hillier
Vychází 13.4. (Baronet)

Země divů (Wonderland) je zábavní park v jednom malém americkém městě ve státě Washington. Park, v němž nechybí dům hrůzy či muzeum klaunů, funguje jako lákadlo pro turisty a současně zdroj obživy pro celé město. Přinejmenším do chvíle, kdy je v jeho areálu objeveno rozkládající se lidské tělo. Onoho dne, kdy je mrtvola nalezena, nastupuje coby zástupkyně šéfa místní policie Vanessa Castrová. A jako kdyby toho stále ještě nebylo málo, mizí rovněž mladý chlapec, který v zábavním parku pracoval. Vanessa, která začíná na obou případech pracovat, zjišťuje, že během posledních deseti let bylo podobných zmizení již více. Řádí zde snad kdosi, kdo unáší a vraždí mladé chlapce? A jak to všechno souvisí se zdejším zábavním parkem? Vanessa se přestěhovala do malého města, aby unikla své vlastní minulosti. Nepostavila ale místo toho sebe i svou rodinu rovnou do středu tajemné hry zákeřného vraha? Jenže tato hra teprve začíná a její konec nedokáže nikdo ani odhadnout...

Neuvěřitelně napínavý příběh. Raději se hoďte v práci marod, protože od této knihy nedokážete nikam odejít, dokud ji nedočtete. Jo, a možná se doma raději zamkněte. Jen tak, pro každý případ.
Jeffery Deaver


Sirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší - Ransom Riggs
Vychází 13.4. (Jota)

Podivuhodné dobrodružství podivných dětí pokračuje třetím dílem tam, kde druhý díl skončil: v londýnské podzemce, do které se infiltrovaly stvůry a ve které je netvor, k němuž Jacob našel klíč v podobě „netvorštiny“. Vlak, do něhož stvůry násilím nahnaly podivné děti i některé ymbryny, dávno zmizel v tunelu. Zůstala však pachová stopa a k Emmě a Jacobovi přibyl podivný pes Addison, který sice nosí brýle, ale čich mu slouží dobře.
Tak začíná poslední (zatím? doopravdy?) velká mise našich podivných a podivuhodných přátel. Na nebezpečné výpravě za osvobozením svých druhů potkávají Jacob a Emma další podivné, laskavé i kruté, poznávají zradu, nebezpečí závislosti, závist i chorobnou touhu po moci. Na konci musí Jacob volit, který z obou světů mu bude domovem. Anebo ho čeká překvapivé řešení? Odpověď naleznete v knize, v níž text opět skvěle doplňují dobové fotografie, některé více než zvláštní – zkrátka podivné.

Tim Burton připravuje na prosinec 2016 filmové zpracování první knihy s Evou Greenovou a Samuelem L. Jacksonem.
Sirotčinec slečny Peregrinové získal mnohá ocenění, udržel se na žebříčku nejprodávanějších titulů The New York Times po celých 52 týdnů a byl přeložen do více než 35 jazyků.
Fantasy doplněné strašidelnými dobovými fotografiemi, z nichž běhá mráz po zádech.

Švadlena - Rosalie Hamová
Vychází 8.4. (Mladá fronta)

Temně satirický román o lásce, mstě a módě 50. let
Po dvaceti letech, které strávila jako švadlena v předních módních evropských salonech, se Tilly Dunnageová vrací do malého australského městečka, z nějž musela v dětství prchnout. Hodlá se podívat za nemocnou matkou a zase odjet.
Nakonec se však Tilly rozhodne zůstat, a přestože je stále vyděděncem, luxusním a okázalým róbám z její dílny nedokážou upjaté ženy z Dungataru odolat. Díky krejčovskému umění, přátelství se seržantem Farratem i počínajícímu vztahu s Teddym, na jehož rodinu se ostatní dívají skrz prsty podobně jako na tu její, ji místní mezi sebe, i když se zdráháním, nakonec přijmou. Spolu se závistí a řevnivostí, které vyvolávají v městečku její šaty, však vyplouvají na povrch i staré křivdy a začíná být zřejmé, že Tilly tajně spřádá plán pomsty. Pomsty těm, kteří jí ublížili...

Farma - Tom Rob Smith
Vychází 1.4. (Knižní klub)

Autor celosvětového a oceňovaného bestselleru Dítě číslo 44 se tentokrát ponořil do temných vod rodinného psychothrilleru.
Daniel je přesvědčen, že jeho rodiče si po odchodu z Londýna užívají klidný důchod na odlehlé farmě v matčině rodném Švédsku. A pak mu jednoho dne zatelefonuje otec. „Volám kvůli matce… Není v pořádku… Fantazíruje – vidí hrozné, hrozné věci.“ Daniel si okamžitě zarezervuje letenku do Švédska, když vtom má další hovor. „Tvůj otec s tebou už určitě mluvil,“ ozve se matčin hlas. „Všechno, co ti ten člověk řekl, je lež… Počkej na mě na Heathrow…“ Daniel je zničehonic nucen rozhodnout se, komu věřit. Matčinu tvrzení o děsivém zločinu, o spiknutí, na němž se podílí i jeho otec? Otcovu přesvědčení o matčině duševní nemoci? Klíčem je příběh plný znepokojivých detailů a hlubokých tajemství z minulosti – navíc Daniel skrývá jedno čerstvé, současné…

Dokonalý cizinec - Renée Knight
Vychází 1.4. (Ikar)

Román, který by neměl uniknout žádnému fanouškovi Zmizelé nebo Dívky ve vlaku! Známé dokumentaristce Catherine Ravenscroftové se zničehonic objeví na nočním stolku záhadný román. Do té doby úspěšná a navenek vyrovnaná žena jako by se rázem propadla do zlého snu! Kniha se sice tváří jako fikce, do nejmenších podrobností však popisuje dávný den, kdy se Catherine stala nositelkou tíživého tajemství – tajemství, o němž věděl už jen jediný člověk na světě. A ten je dnes přeci mrtvý.

Minulost rázem ožívá, Catherine se hroutí svět jak domeček z karet a jedinou možností, jak z téhle pasti vyklouznout, je dokázat, co se ten den opravdu stalo...



        Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy
                                                               Na co se těšíte vy?

20 komentářů:

  1. Moc pěkný a pestrý výběr knih. Já asi zkusím Tady byla Britt-Marie a to i přesto, že se mi Babička zdála dost průměrná. Nicméně právě postava Britt-Marie mě velice zaujala. Výborně vypadá taky Farma, já ji do svého článku zařadila už minulý měsíc - nejsem si jistá, jestli jsem udělala chybu já nebo byla původně plánovaná na březen. No, to je vlastně celkem jedno, důležité je, že pokud to bude dobře napsané, jistě půjde o výbornou knihu!
    Krásný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Tady byla Britt-Marie se mi moc líbí. Chtěla jsem si už dlouho něco od tohoto autora přečíst a Babičku a Oveho jsem dlouho měla na seznamu, ale postupem času si říkám, že by se mi to asi nelíbilo, ale tato kniha mě hodně zaujala. Farmu jsem zaregistrovala až teď. Od tohoto autora jsem četla Dítě číslo 44 a moc se mi kniha líbila, tak jsem moc zvědavá na farmu. :)

      Vymazat
  2. Skvělý výběr. Já bych si určitě ráda přečetla Dokonalého cizince. Četla jsem Dívku ve vlaku a ta se mi moc líbila a na zmizelou se chystám. Takže myslím, že tato kniha bude pro mně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Dívku ve vlaku si chci hrozně moc těším, ale bojím se, že mám tak velké očekávání, že se mi to nebude líbit a já budu zklamaná. Zmizelá mě také moc láká a určitě si ji přečtu. :)

      Vymazat
    2. Když jsem došla na konec, tak jsem si řekla: To je jako všechno ? A v zapěti mi došlo: To je dokonalé...myslím, že zklamaná nebudeš :)

      Vymazat
    3. Tak to jsem moc zvědavá na konec. :)

      Vymazat
  3. Na Švadlenu sa veľmi teším :)) Ale neviem či vydržím na ňu čakať...film ma veľmi láka a či tomu dokážem odolať...to netuším :D Inak zaujímavé tituly majú vyjsť, je teda z čoho vyberať ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak je z čeho vybírat. Švadlenu bych si moc ráda přečetla a co že? on je i film musím vidět trailer. To mi nějak uteklo. Díky, že jsi mi to napsala. :)

      Vymazat
  4. No ja urcite Backmana a Lasku mezi pismenky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty mě také moc nadchly (jinak by asi nebyly v tomto článku ne Lucko! jsem to ale blb). Hodně se na ně těším. :)

      Vymazat
  5. Super článek! :)
    Wonderland mám doma a nemohu se dočkat, až se do něho pustím!!! :3

    OdpovědětVymazat
  6. Já čekám na Královnu Tearlingu 2 a Skleněný trůn 3 :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Fakt se těším na Britt-Marii :) Obě dosavadní knihy autora co u nás vyšly mi přišly super, snad bude super i tato :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já se chystám na Britt-Marii a na Wonderland. Ještě se rozhodnout, co přečíst první :D asi vyhraje Wonderland.

    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wonderland musí vyhrát i když je Britt-Marie také hezká kniha, ale Wonderland je skvělí. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥