Slevy v Tescu + Nákup z Levných knih

13. 8. 2016


Jak asi všichni víte, v Tescu mají ohromné slevy a tak jsem se tam musela podívat. Bydlím v Praze, jak asi každý ví a tak nemám problém zajít do více nákupních obchodů a buďme upřímný Tesco je snad všude. Já zajela s mamkou přes celou Prahu do Letňan a tam koupila čtyři knihy. Pak jsme si řekly, proč se nepodívat také k nám do Tesca, kde jsme bohužel nic nesehnaly, ale zašly jsme do Levných knih a tam jsem si koupila tři knihy. Celkem tedy sedm nových knih a jaké to jsou?
 TESCO


Já poutník - 100 Kč

Anotace: Mladá žena zavražděná v hotelu na Manhattanu – nelze identifikovat ji ani pachatele.
Otec veřejně sťatý pod palčivým sluncem v Saúdské Arábii a syn, jenž přihlížel.
Muž ze syrského výzkumného ústavu, kterému někdo zaživa vyoperoval oči.
Ohořelé ostatky tří těl na horském úbočí Hindúkuše.
Plán spáchat děsivý zločin proti lidstvu…
Mám s tím vším něco společného.
Proto se vydávám na cestu.
Já, Poutník.

„Jediný thriller, který si letos musíte přečíst.“ – The Guardian


Bez šance - okolo 180 Kč

Anotace: Fascinují a temná dystopie ze světa, kde společnost zavedla nový zákon: Každé dítě má právo na život od chvíle početí až do věku třinácti let. Mezi třinácti a osmnácti je ale na rodičích, jestli ho vychovají až do dospělosti, anebo ho pošlou… rozpojit. Tohle nenápadné slovo znamená, že problémové děti, sirotci, anebo prostě ty, které v sobě mají příliš vzdoru, jsou odeslány do sběrných táborů, kde jsou jejich těla rozebrána a orgány předány těm, co je potřebují. Takže technicky žijí dál – alespoň to dětem říkají. Tři z nich, Connor, Risa a Lev, se setkávají v táboře a ani na okamžik nemají chuť žít dál…rozpojení. Jedinou šancí je útěk.


1813 Válečný požár - okolo 180 Kč

Anotace: Bitva národů u Lipska v roce 1813, která zásadně změnila tvář Evropy.

Evropa sténá pod Napoleonovou vládou. Po dramatické porážce Grande Armée v Rusku přecházejí Prusko a carská říše do protiútoku.
Ve vykrváceném, válkou zdeptaném Sasku čeká mnoho lidí rozhodování, které neodvolatelně změní jejich životy. Je uzavřeno příměří a lidé čerpají naději. Ale v zákulisí si vládcové už dávno rozdělili Evropu mezi sebou, a vyvolali tak ohromnou bitvu u Lipska – do té doby největší válku na světě.


Křídla ve větru - okolo 180 Kč

Anotace: Sarah Grimkéová, děvče z významné rodiny, oplývá nenasytným intelektem a buřičskými názory. Již od útlého věku tuší, že je předurčená pro něco velkého, ale brání jí v tom konvence omezující ženy na začátku devatenáctého století. Na své jedenácté narozeniny v roce 1803 dostane od rodičů do vlastnictví černošskou hospodyni Hetty zvanou Drobek. Sarah se otroctví protiví a Drobka by nejraději vůbec nepřijala a darovala jí svobodu. Něco takého bylo ale v oněch časech nemyslitelné. „Otroctví je náš životní styl,“ říkávala jí matka, „smiř se s tím.“ Osudy Hetty a Sarah Grimkéové se tak navždy spojí a čtenář sleduje třicet pět let jejich společného života naplněného touhou po svobodě a spravedlnosti. Zničené naděje, zradu, neopětovanou lásku a společenské vyhoštění, to všechno musí Sarah přetrpět, dokud si nenajde místo po boku své nebojácné mladší sestry Angeliny, bojovnice za ženská práva a zrušení otroctví. Jejich odhodlání proslaví sestry v dalekém okolí. Sue Monk Kiddová se při psaní románu Křídla ve větru inspirovala historickou postavou Sarah Grimkéové a prostřednictvím skutečných i fiktivních postav mistrovsky vykreslila jedno z nejbolestnějších období amerických dějin.

LEVNÉ KNIHY


Kouzlo života - 69 Kč

Anotace: Finn Delaneyové je něco přes dvacet a vede podivný dvojí život. Její otec Joe je přesvědčený, že je zaměstnaná v salonu krásy. Ve skutečnosti však Finn každé ráno odjíždí pracovat úplně jinam. Vdovec Joe ze své dcerušky chtěl vychovat princeznu, kterou by z ní jistě chtěla mít i jeho žena. Ale Finn touží po jediném, nastoupit do otcovy stavební firmy a pomáhat mu. Joe jí však tvrdí, že stavebnictví je „chlapská práce“, proto to Finn vezme do svých rukou a nastoupí do konkurenční firmy, k Tatesovým, následkem toho firma jejího otce může i zkrachovat.
Také Gina Tatesová byla vychována v tom, že ženy mají hlavně dobře vypadat a mlčet. Léta strávená snahou potěšit náročného otce a dostát nárokům slavné rodiny ji citově poznamenala. Když ji vytlačí z rodinné firmy, začne pracovat pro velkého soka, Delaneyovy. Na první pohled to vypadá, že s Finn nemají vůbec nic společného, ale ve skutečnosti mají obě svým rodinám co dokazovat. Dokáže Finn najít cestu zpátky do otcova srdce? Naučí se Gina stát na vlastních nohách? Nejdříve ale obě musí zapomenout na závist a pocity křivdy – a uvědomit si, že se možná jedna od druhé zas tak neliší.


Zbožňuju Paříž - 69 Kč

Anotace: Další město, které Angele Clarkové přiroste k srdci, je Paříž – cíl všech zamilovaných dvojic. Do této romantické metropole přivedou Angelu hned dvě významné události: hudební festival, jehož se má účastnit kapela jejího přítele, rockového kytaristy Alexe, a exkluzivní reportáž pro prestižní módní časopis Belle. Pobyt však od samého začátku provází řada nepříjemností, nedorozumění a intrik, a když Angela přistihne Alexe při flirtování s jeho bývalou velkou láskou, sny o pařížské idyle se rázem rozplynou. A protože Londýn i někdejší poklidný život jsou doslova na dosah, Angela se nedokáže rozhodnout, jestli má zůstat a čelit trpké realitě, nebo utéct zpátky domů.


Dvojí život - 39 Kč


Anotace: Na svých cestách za reportážemi je Sam zvyklý svou ženu podvádět s náhodnými známostmi, ale Anna je pro něj něco jiného. Je to láska na první pohled. Chvíle vášně prožívají v hotelovém pokoji, během několika dní. Oba vědí, že jejich společný čas je omezený a zase se vrátí ke svému běžnému životu. To, co prožívají, je takové právě proto, že je to zakázané, vzácné, časově omezené... Anna navrhuje, aby společně strávili vždy jeden víkend v roce v hotelu v Londýně. Oba se vracejí domů, doufají, že se v budoucnu ještě někdy potkají…


Četli jste některou z těchto knih? Líbila se vám anebo si ji chcete teprve koupit?

28 komentářů:

  1. Krásná hromádka :) Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Doufám, že užiji moc se na všechny těším. :D

      Vymazat
  2. Krásné kousky :) Některé knížky mě hodně zaujali :) Hlavně Já, poutník :) Ach jo, jaké Tesco to tam máte? Já se byla koukat v tom našem a nemají slevu na žádnou knihu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já jsem si všimla, že všude je to jinak někde jsou slevy na knihy někde ne někde jsou zase slevy na jinačí knihy než někde jinde. Hodně mě to tesco naštvalo. Proč to všude nemají stejné? :(

      Vymazat
  3. Říkala jsem, že se Tescu vyhnu...no, nestalo se a...nic. Našteští u nás knihy neslevnili :-) I když jeden úlovek mám, krásné úpletové triko za 98.- z původních 329.-. To se hodí, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se opravdu hodí tak aspoň něco. Na jednu stranu je škoda, že tam nemáte slevy, ale na druhou stranu máš štěstí, že nemusíš utrácet. :)

      Vymazat
  4. Ach, to je kníh :D nečítala som ani jednu, no všetky vyzerajú veľmi zaujímavo :)

    Pozývam ťa na letnú Giveaway, ktorá práve prebieha na mojom blogu :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  5. Při těchhle článcích jde hezky vidět, jak mají v každém tescu jiný sortiment knih :D
    Taky jsem si ukořistila "Bez šance" :) A pak knihy od Jojo Moyesové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou jde to krásně vidět. Já šla hlavně pro Poutníka a pak pro knihy od Jojo, které bohužel zase u nás neslevnili a jedna knížka od ní stála 330 Kč, tak jsem si řekla tak to ne mají to tu ještě dražší než jinde. :D

      Vymazat
  6. Moc pěkné knihy! :) Já si v Tescu koupila Měděnou rukavici a Neslyšno :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Tak to je skvělé snad se nám budou nové knihy líbit. :)

      Vymazat
  7. Četla jsem Bez šance a doufám, že Knižní klub vydá i druhý díl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nejdříve myslela, že je to samostatná jednodílná kniha a pak jsem se koukla na Databázi knih a řekla jsem si aha, tak asi ne. :DD

      Vymazat
  8. Pochybuji, že u nás v Tescu budou něco mít :p

    OdpovědětVymazat
  9. Všechny knihy vypadají hodně zajímavě, ale nejvíc mě zaujalo asi "Já, poutník" - a to hlavně díky tomu, že taková bichlička a stojí jenom stovku. No... asi bych si měla udělat taky výlet do Tesca :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to je super, že tě Poutník zaujal. Určitě se podívej do Tesca snad ho u vás budete mít za stovku. :)

      Vymazat
  10. Teď jsem naštvaná, že jsem si do Tesca taky nezajela(že bych tam skočila? :D )
    užij si čtení ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Zaskoč si do toho Tesca možná tam ulovíš nějakou opravdu skvělou knihu. :D

      Vymazat
  11. Ty knihy vypadají pěkně, přesně podle mého je ta která se odehrává v Paříži. V tescu jsem bohužel nic neviděla, ale občas najdu fajn knížky i v Makru a tam mám dnes namířeno, tak snad ještě nějakou četbu k vodě ulovím tam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad jsi tam něco ulovila. Já do Makra nechodím spíše jsem tam nikdy nebyla. :D

      Vymazat
  12. Krásné kousky! :)
    Do Tesca jsem letěla v neděli, ale bohužel na dané prodejně knihy neprodávaly, takže jsem byla naštvaná :(
    Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  13. Po republice je asi petkrat tesco, nejaky specialni omezeny, kde neni sekce knih. Hadej, jestli do tech blbejch peti liberec patri? Spraaaaavne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda. Aspoň, že bydlím na kraji Prahy a mám vše blízko. :)

      Vymazat
  14. Velmi pěkný výběr knih. Já zase naopak moc obchody a nákupní centra nemusím, takže co jde kupuju na netu :) A zrovna knihy se snažím brát přes věrnostní program iBod, kde mají i celkem fajn výběr, jen je třeba těch bodů vícero.

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, jestli bys chtěla ještě nějaké tipy na nákupy ve slevě, určitě se zkus mrknout na web . Mají tam hrozně moc různých slev a kuponů, takže je určitě z čeho vybírat :-) A je to tam prakticky furt, takže se neboj, že by ti někdy něco uteklo!

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥