TBR Srpen 2016

8. 8. 2016


Krásný druhý týden Srpna přeji. Než jsem začala psát tento článek, tak jsem si pochopitelně musela promyslet, co vlastně budu chtít číst. Nakonec jsem si dala Pět knih z toho tři obří bichle, tak snad to dám a na začátku dalšího měsíce se budu chvástat, kolik jsem toho přečetla. Jo a malé přáníčko ode mě napište mi do komentářů, co si myslíte o této první fotce, jestli se vám takovýto formát líbí anebo ne mockrát děkuji.


Je jasné, že jako první bych ráda přečetla Poldarka momentálně jsem na straně 184/454. Ano jsem ještě na začátku, ale určitě knihu co nejdříve přečtu, protože se čte velice svižně a poutavě. Jsem moc zvědavá, jak kniha skončí.

Anotace: Důstojník Ross Poldark se po letech vrací z americké války do rodného Cornwallu a těší se, že zase začne vést normální život, bude spravovat rodový majetek a ožení se s dívkou, kterou už léta miluje. Po návratu však zjišťuje, že otec je mrtvý, šlechtické sídlo i veškeré hospodářství zchátralé a že služebnictvo rozprodává všechny zbývající cennosti. Největší bolest však zažívá po zjištění, že se krásná Elizabeth zasnoubila s jeho bratrancem Francisem, protože se domnívala, že Ross ve válce zahynul. Zklamaný důstojník se ale navzdory všemu pouští do práce a snaží se dát do pořádku rodinný majetek a znovu otevřít otcův měděný důl. A také zapomenout na svou životní lásku a zvyknout si, že patří jinému. Pomáhá mu v tom mladičká Demelza, vlastně ještě téměř dítě, kterou najal jako služebnou, aby ji vytrhl z neutěšeného prostředí, v němž dosud žila. Vděčná dívka v něm vidí svého zachránce a odměňuje se mu hlubokým obdivem, ale zároveň usiluje o jistou míru samostatnosti. Vedle ní a s její pomocí se Ross znovu vrací do života…


Také bych ráda dočetla další rozečtenou knihu a to Sladké zapomínání, tuto knihu jsem odložila kvůli Poldarkovi. Čte se také skvěle a také jsem zvědavá, jak se tam rozlouskne jedno tajemství.

Anotace: Se šestatřicetiletou Hope se život zrovna nemazlil: nedávno jí zemřela matka, manžel ji opustil kvůli dvaadvacetileté blondýnce, její účet zeje prázdnotou a ona se ze všech sil snaží vychovávat dospívající dceru a zároveň udržet krachující pekárnu. Na dobré konce ale není nikdy pozdě: stačí jen trocha odvahy, víry a neutuchající naděje.


Další jsem si vybrala Lásku podle Shakespeara první díl. Tady nemusím nic psát, protože se na ni těším, jak malá holka doufám, že mě nezklame.

Anotace: „Milovat, či nemilovat svou studentku, to je, oč tu běží…“
I v 21. století může na univerzitě vzkvétat zakázaná láska jako ze Shakespearova dramatu
Aubrey Priceové začíná poslední semestr jejího bakalářského studia na torontské univerzitě. Zdá se, že už brzy v poklidu dokončí svá studia Shakespearových děl. Pak se ale na katedře objeví nový asistent Daniel a Aubrey se do něj zamiluje. Ani jemu není chytrá, vtipná a nezávislá dívka lhostejná. Ale je tu přísný zákaz vztahů mezi učitelem a studentkou na univerzitě, fakt, že je Daniel děkanovým synem, a také jeho temné tajemství z minulosti.


Taktéž na druhý díl se těším a snad si sérii oblíbím.

Anotace: Aubrey Priceová má před sebou posledních pár týdnů studia na Torontské univerzitě. To, co mělo být nejkrásnějším obdobím jejího života, se pro ni ale stává utrpením. Tajný vztah s Danielem Grantem, asistentem na katedře angličtiny, čelí mnoha překážkám. Jeho odhalení by obzvlášť Daniela stálo nejen pověst, ale i celou kariéru. Oba doslova odpočítávají minuty, než budou moci být konečně otevřeně spolu. Mezitím hledají útěchu v tajných vzkazech a tolik výmluvných slovech Shakespearových dramat a sonetů. Dokážou svou zakázanou lásku udržet v tajnosti?


Na tuto knihu jsem natěšená už velice dlouho. Chystám se na film, ale je jasné, že si musím dříve přečíst knihu. Jednou jsem se vás ptala, jestli se vám kniha líbila a všichni jste měli pozitivní komentáře a ještě více jste mě na ni nalákali.


Anotace: Vzpomínky: právě ty definují, kým jsme. Bez paměti člověk přestává existovat. A právě takto žije Christine, která po autonehodě ztrácí paměť pokaždé, když usne. Každý nový den je pro ni první a zároveň poslední. Její manžel Ben jí každé ráno trpělivě vypráví její vlastní život a obětavě se o ni stará… Anebo je vše trochu jinak? Christine se podaří za pomoci mladého doktora začít psát deník, a jeho stránky jí jednoho dne prozradí: Nevěř svému muži. Napsala to však vůbec sama? Jak se lze dopátrat pravdy o minulosti, když jediné, co znáte, je dnešek?


Co chcete v srpnu číst vy? A četli jste nějakou knihu, co jsem zmínila?

Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy


26 komentářů:

  1. Láska podle Shakespeara vypadá fakt dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek. Poldarka jsem četla a doslova jsem se do této série zamilovala :-) Mimochodem, má mít 12 dílů! V září vychází 3.díl ;-)
    Měj se krásně!
    Blog: http://knizninebe22.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Já vím, že to má dvanáct dílů a tak jsem hodně zvědavá i na další snad mě kniha nezklame zatím to vypadá opravdu skvěle. :)

      Vymazat
  3. Za me driv nez pujdu spat :) tesim se na knihu. Jinak vsude zminovany Poldark je pro me nocni mura za posledni mesic a pul :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na knihu Dřív než půjdu spát se moc těším a jsem také zvědavá na film. :)

      Vymazat
  4. Já se chystám na Lásku podle Shakespeara, snad se ke mě dostane co nejdřív. Tobě přeju úspěšné plnění cílů, ať překonáš bichličky :))

    A jen dodám - strašně krásné fotky!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za krásnou pochvalu vždy zahřeje u srdíčka. Na Lásku podle Shakespeara se velice těším. :D

      Vymazat
  5. Tenhle formát je super! :) Jinak já asi nebudu číst nic :D Ne, ráda bych si přečetla Harry Potter a Cursed Child, a t je nejspíš všechno. Jedu pryč, takže moc číst nebudu. :)
    Z uvedených knih jsem nečetla nic, ale Láska pode Shakespeara vypadá moc dobře :)
    Snad se ti všechny knihy budou líbit! :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za reakci na nový formát. Na Lásku podle Shakespeara se moc těším. :D

      Vymazat
  6. Obrazek je lepsi takto velky :-) ted je to moderni :-P

    OdpovědětVymazat
  7. Máš nehorázně krásné fotky! :o A závidím ti Lásku podle Shakespeara, tu si chci strašně moc přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za pochvalu. Na Lásku podle Shakespeara se moc těším už abych ji začala číst. :D

      Vymazat
  8. Som veľmi zvedavá, čo povieš na všetky knihy, lebo Dřív než půjdu spát a Sladké zapomínání mám doma aj ja. A naozaj ma zaujíma tvoj názor na Lásku podle Shakespeara, lebo tá kniha ma dosť zaujala a zatiaľ som na celú sériu čítala skôr priemerné recenzie. :/ Takže zatiaľ neviem, či do toho ísť alebo nie. :) Ale má tak krásne obálky, že pravdepodobne neodolám. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na recenze si budeš muset bohužel chvilku počkat, protože doháním recenzní výtisky a pak se budu moc vrhnout na tyto. :D

      Vymazat
  9. Dřív než půjdu spát jsem četla před rokem a nebylo to špatné. Lásku podle S. si chci co nejdřív pořídit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na knihu Dřív než půjdu spát hrozně těším, protože jsem četla samé kladné recenze. :D

      Vymazat
  10. Poldrak se mi líbil i kniha Dřív než půjdu spát. Ale Shakespear mě zklamal, snad se ti bude líbit více než mně. :D Přeji pěkné čtení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se mi bude líbit více. Na všechny knihy se hrozně těším tak snad z nich budu nadšená. :D

      Vymazat
  11. Knížky vypadají krásně , díky za tipy

    OdpovědětVymazat
  12. Nádherné fotky! Moc se mi líbí a i celý článek! držím palce, aby jsi to vše přečetla :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Poldarka miluji a to asi víš :D <3 Už se nemohu dočkat konce září- bude další díl :3
    Dřív něž půjdu spát plánuji do konce tohohle roku, tak snad se ke knize dostanu :)
    Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano vím, protože stalkuji tvůj blog :DD Snad se nám bude kniha Dřív než půjdu spát líbit. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥