Nechci jen existovat, chci žít - Tereza H.

17. 3. 2018


Miluji knihy od různých blogerů a youtuberů, ale umím si perfektně vybírat, tudíž nečtu úplně všechny, ale jen ty, které mě nějakým způsobem zaujmou. Věřila jsem, že tato kniha bude něčím jiná a měla jsem pravdu. Krásná kniha, která upoutá na první pohled hlavně svou obálkou ale i originálním formátem a materiálem stránek. Jelikož ji Terka a Balů vydali na vlastní náklady. Já jen budu doufat, že i druhý díl bude úplně stejný, co se týče formátu knihy, aby hezky ladily vedle sebe v knihovničce. A ano určitě jste si mohli momentálně domyslet, že bude i druhý díl.

Nebudu vám tu věšet bulíky na nos (to je hrozně divné slovo, ale je to tak) dostala jsem tuto knihu od Terky zadarmo s tím, že na ní po přečtení udělám recenzi. Velice mě potěšilo, že jsem byla jedna z těch knižních blogerů co tuto knížku dostali a měli možnost si ji přečíst.

Kniha vypráví o Terce, která se svým přítelem Balůem má YouTube kanál: @livemore! CZ a která si prožila hodně krušné věci. Moc vám toho prozrazovat nebudu, to si budete muset přečíst. Každopádně po několika letech v česku se rozhodla spolu s Balůem odletět do Ameriky žít svůj sen. Momentálně žijí na Floridě a mají další sen… Šetří na obytný karavan, se kterým by chtěli procestovat Ameriku a samozřejmě z toho natáčet vlogy na svůj YouTube kanál. Já jim držím palce, aby se vše povedlo, a hlavně se nemohu dočkat těch záběrů z přírody a jiných koutů v Americe.


Ale zpátky ke knize. Jak jsem psala, tak příběh vypráví o Terce, která to neměla vůbec lehké a prožila si toho hodně. Vše je v knize nádhernými slůvky napsané a šlo vidět, že při psaní této knihy musela Terka vynaložit obrovské úsilí, aby tam mohla všechno to trápení popsat. Také tam jsou odstavce různých větiček k zamyšlení (některé jsem si i zapsala a to já normálně nedělám, takže palec nahoru).
Čekala jsem, že to bude psané jako klasická kniha o životě, ale ono to bylo jiné. Jsem zvyklá na styl Terky, jakým píše blog atak jsem ráda, že i kniha byla takto napsaná. Díky tomu se to četlo neskutečně rychle a poutavě.
Jestli mě sledujete i na sociálních sítích (což doufám, že ano), tak vám asi neušlo, že jsem hned skoro ze začátku brečela a psala jsem, že to určitě nebylo naposledy a ano nebylo! I nadále tam byly odstavce, které mě citově úplně položily a já jsem se musela rozbrečet (no jo jsem cíťa jak říká moje mamka).

Obálka má nádhernou barvu a moc se mi líbí. Vůbec neřve křiklavými barvami a není ani přeplácaná, je tak akorát a proto se i dobře fotí.
Jediné co knize vytknu je to, že je tam na můj vkus málo fotek, ale zase chápu, že by to bylo až moc velké koukání do soukromí. Ale i tak věřím, že v druhém díle bude více fotek a nebála bych se také fotek přírody a podobně…

Rozhodně knížku doporučuji hlavně lidem, kteří se na Terku a Balůa koukají skrz internet. Samozřejmě doporučuji i vám lidem, kteří je ještě nezaregistrovali. Krásná kniha, která má 212 stran a která se výborně čte.

Mockrát děkuji za poskytnutí knihy a jsem neskutečně ráda, že si ji jednou přečte i moje mamka, která vás společně se mnou ráda sleduje a která ten den, kdy kniha přišla, si musela několik stránek rovnou přečíst, protože ji to velice lákalo! Jen tak dál!…



Výsledek obrázku pro live more! cz logo
Knížku si můžete zakoupit tady: www.livemore.cz/shop a nezapomeňte si přikoupit také krásnou záložku s věnováním!
Také se rozhodně koukněte na jejich YouTube kanál: Live More!CZ nebo blog: www.livemore.cz

2 komentáře:

  1. Na Terku jsem narazila díky tobě a je to úplně jiný člověk! Speciální, její kanál a videa mám moc ráda, krásná recenze!
    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem moc ráda, že díky mně si našla jejich kanál na Youtube. A jsem také ráda, že se ti recenze líbí moc mě to těší a hlavně děkuji! :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥