CO SE DĚJE???

19. 4. 2018



Asi se ptáte co se děje. Publikovala jsem za sebou už několikátou recenzi a žádný jiný článek jste u mě už dlouho neviděli. Celkově nejsem moc aktivní a mě to mrzí.

Od května se to doufám změní…

Jelikož jsem koncem února poslala výpověď a výpovědní lhůta mi trvá do 30.04.18 , tak si na mě smlsli snad všichni kolegové a vedení z práce. A proč jsem vůbec dala výpověď? Shrnu to do pár slov: nehodlám trčet v práci od nevidím do nevidím a brát furt tak málo peněz. Ne, že bych chtěla brát miliony to ne. Ale když už mm tolik přesčasů, tak bych očekávala o hodně víc peněz, než dostávám. Druhý důvod výpovědi je tento: Nemohu si plánovat věci dopředu. Když vypadne brigádník, který dvě hodiny před tím, než měl mít směnu napíše, že nepřijde a já tudíž tam musím trčet ještě jeho směnu. Tak si opravdu plány dělat nemohu. Probouzím se tím stylem, že doufám, že přijdu domů z práce za světla (jak je plánováno) a ne za tmy (když někdo zase vypadne). Vedení se samozřejmě o to nestará, vše si máme zařídit my.

Ale to tomu brigádníkovy mám říct: půjdeš do práce, jinak dostaneš méně peněz? (Takto to máme prý s brigádníky řešit) Ale on může ihned napsat, že dnešním dnem končí a máme o jednoho člověka méně.

No každopádně kvůli tomuto a ještě jiným věcem jsem podala výpověď. Momentálně mám ještě 11 dní v této práci a pak tradá pryč.

Ale co dál? Nemohu být bez práce.

V květnu si dám měsíc volno. Hlavně z toho důvodu, že to bude měsíc plný návštěv doktorů a to bych si první měsíc v nové práci nemohla dovolit. Tak jsem si řekla, že si udělám měsíční volno. Při tom volnu si udělám kurz na chůvu a moc ráda bych v červnu nastoupila do nějaké školky v Praze nebo v okolí Prahy.

Chtěla jsem zůstat u knih, ale pro mě by byla práce jen v knihkupectví (nemám tu správnou školu na něco jiného kolem knih) a slyším od kamarádů, že je to snad všude stejné v knihkupectvích a to já znovu nechci. Tak snad vyjde ta školka nebo i něco jiného.

Miluji děti a tak školka by bylo to pravé ořechové pro mě.

Tak a to je vše pro dnešek. Jen takový informativní článek o tom co se momentálně děje a proč nejsem tolik aktivní jako v minulém roce.

A jak se máte vy?

6 komentářů:

  1. Držím palce, ať ti to vyjde s tou školkou!

    OdpovědětVymazat
  2. To mě mrzí. Nikdy bych si nepomyslela, že v knihkupectví může být vedení ještě horší než normálně v obchodě. Dost jsi mě touhle informací překvapila :O ale samozřejmě tvé rozhodnutí chápu, v takové práci bych nechtěla zůstávat ani já. Takže tě plně podporuji.
    Snad se ti podaří po květnu získat nějakou práci, která tě bude těšit. Budu ti moc držet palce. :)

    Měj se hezky a nějak to tam těch pár dní zvládni:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za krásný komentář! :)
      Tady je to prostě strašné a jsem moc ráda, že jsem podala výpověď. A momentálně na mě čekají jen čtyři dny v práci takže hurááááá :)

      Vymazat
  3. Držím palce, ať všechno vyjde! Už jen pár dní a práci řekneš zbohem :) Všechno dobře dopadne!

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za nádherný komentář :) Teď to budou přesně čtyři dny co budu muset chodit do práce, tak hurááá. Za chvíli práci zamávám a budu tam chodit jen jako zákazník :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥