MALÉ SLADKÉ LŽI - CAZ FREAR

5. 6. 2019



Cat Kinsellová bývala tatínkova holčička až do dne, kdy svého otce přistihla, jak flirtuje se sedmnáctiletou Maryanne ze sousedství. Když pár dní nato Maryanne beze stopy zmizí, Catin otec zapírá, že by ji znal. Od té doby se Cat tím tajemstvím užírá a jejich vztah tahle malá sladká lež navždy poznamená... 

 O osmnáct let později pracuje Cat jako detektiv u oddělení vražd a jejím nejnovějším případem je zavražděná žena Alice, která byla nalezena nedaleko hospody, již provozuje její otec.  Můžou spolu případy Alice a Maryanne souviset? Cat začíná vyšetřovat – ale když už se člověk noří do minulosti, zjištění se mu nemusí líbit... 

Tak bohužel tato kniha mě ničím nedostala a nepřekvapila. Asi jsem měla převeliké očekávání, ale kdo by neměl, když si přečte anotaci této knihy? Díky ní jsem se na knihu moc těšila a doufala jsem, že z ní budu hodně nadšená, ale bohužel to tak nebylo. 

Od začátku to bylo perfektní, ale nedostala jsem se ani k půlce, kdy mě to přestalo bavit, jelikož se tam pořád mluvilo o zbytečnostech, které tam vůbec nemusely být. Díky těmto zdlouhavým kapitolám jsem neměla tu chuť jít a jen tak si přečíst několik stran. Do čtení jsem se musela nutit a nejvíce jsem se těšila, až se dostanu nakonec, zjistím, kdo to všechno způsobil a následně knihu odložím a vrhnu se na jinou. A i přesně to se stalo. Zjistila jsem kdo to udělal a ani jsem nějak extra nebyla překvapená a ihned šla pro další knížku. 

Cítím, že je nutné, abych vyjasnila, že nevím nic o tom, co se stalo, Maryanne Doyleové, dívce, která si šla do obchodu Riley´s pro lak na vlasy, a už se nikdy nevrátila. 
Samozřejmě že mám svá podezření. Hodně spekuluju, především po bílém víně. Ale když na to přijde, vlastně nevím nic. Což se ale nedá říct o mém otci. 

Za mě opravdu ne! Bylo to nudné, zdlouhavé a autorka psala o věcech, které tam nemusely být. Zjistila jsem, že tento díl je první ze série, která má momentálně jen dva díly, ale i tak kdyby další díl vyšel v česku, tak dám autorce druhou šanci. Věřím, že první díl většinou není až tak skvělý, a tak budu doufat v to, že tomu opravdu tak je a další díl bude peckový a já si z něho sednu na zadek. 

Co jsem tak pátrala po hodnocení této knihy od jiných čtenářů, tak nejsem jediná, které se kniha nelíbila. Většina lidí jí moc kladně také neohodnotila. Jak to ale už bývá, tak tu jsou i výjimky a někteří čtenáři ji zase ohodnotili velice kladně, tak i vy ji zkuste a možná budete ten nadšený čtenář, kterého to naprosto ohromilo. Já si ráda počkám na druhý díl, který snad bude to pravé ořechové pro mě. 

JAK KNIHA ZAPŮSOBILA NA VÁS? MÁTE V PLÁNU SI JI POŘÍDIT?


Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si můžete také knihu Malé sladké lži koupit.

    Výsledek obrázku pro cosmopolis nakladatelství

2 komentáře:

  1. Já mám naopak zkušenost s tím, že první díl je dobrý a s druhým to jde z kopce. Ale určitě není špatné dát autorce ještě šanci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně zase přijde, že u detektivek je to pravý opak první díly nic moc a dalsi jsou lepší :) Rozhodně jí dám šanci a opravdu si myslím, že další díl bude lepší, tak snad se nemýlím :) A četla jsi tuto knihu nebo se na ni chystáš?
      Mockrát děkuji za komentář a přeji nádherný víkend ❤️

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥