MRAZIVÁ KRUTOST

19. 5. 2020


Rodina, která drží pohromadě. A tajemství, které je všechny drží v šachu. 

Na detektiva Cat Kinsellovou se v kavárně obrátí Joseph Madden. Jeho žena Rachel ho prý donutí zaplatit, ale nemůže – nebo nechce – prozradit podrobnosti. Protože to vše Cat považuje za pouhou manželskou roztržku, odkáže ho na místní policejní oddělení. 
Později se setkají znovu – když je Joseph zatčen za vraždu. Ale není to jeho manželka Rachel, kdo je mrtvý… Je Joseph Madden cizoložníkem, vrahem, nebo obětí? Jaké je tajemství, které spojuje členy této rodiny? 

Druhý díl s Cat Kinsellovou jsem si vybrala z toho důvodu, že jsem chtěla autorce dát druhou šanci. Četla jsem její první díl MALÉ SLADKÉ LŽI, což u mě moc velké ovace nevyvolalo, ale říkala jsem si, že autorka určitě příště bude mít něco lepšího v rukávu s čím se vytasí, bohužel tomu tak nebylo a já jsem znovu byla hodně zklamaná.  

Co jsem si tak zpětně pročítala články na tuto knížku, tak valná většina čtenářů si tuto sérii zamilovala a o to více mě to mrzí, že já jsem se u čtení nudila úplně stejně jako u prvního dílu. Pojďme ale vše vzít od samotného začátku. 

Co se týče obálky, tak tady nemám co vytknout. Rozhodně se povedla a jsem ráda, že nekřičí několika barvami. Taktéž se mi líbí, že opravdu vypadá mrazivě, a tudíž naprosto rezonuje s názvem knihy. Rozměr je také skvělý a jsem moc ráda, že ve valné většině se u tohoto nakladatelství používá tento rozměr a velikost písma, jelikož tyto knihy se mi čtou ze všeho nejlépe. Nemám ráda stránky plné textu nahuštěného na sebe. 

Ze začátku na mě příběh působil tím dojmem, že by mohl být o něco lepší než první díl, ale bohužel po dvaceti stránkách se to začalo zase dostávat do bodu, kdy jsem se začala nudit a nepřišlo mi, že čtu něco, co bych rozhodně nemohla přeskočit. Stále se to všechno táhlo, a nakonec mě zajímalo jen jediné (když nepočítáme samotný konec) a to, jak se Catin život bude vyvíjet dál a jestli zůstane s přítelem se kterým se dala do kupy. Což rozhodně nemělo co dělat s hlavní zápletkou celého příběhu, díky které samotná kniha vznikla. To už jsem si říkala, že jsem na tom dost špatně. Shrnu to tak, že kdyby se nepodstatné věci proškrtali, tak vznikne kniha, která má o 200 stránek méně, což by znamenalo, že by měla kniha o polovinu méně stránek.  

Nuda přetrvávala do poloviny knihy, od té další to bylo lepší, ale rozhodně ne tak, že bych hltala stránku za stránkou. Největší vrchol byl ten, že mě neuchvátil ani konec, který jsem bohužel nějak tušila od poloviny knihy, tudíž to nebylo žádné překvapení. Abych byla ale přesná, tak jednu část toho konce jsem rozhodně nepředvídala, ale nebylo to to nejdůležitější. Po přečtení jsem si ihned vzala jinou knihu, abych konečně četla něco, co se mi bude líbit a nebudu se nutit ke čtení. 

Shrnuto a podtrženo. Autorka mě ani druhým dílem ničím nenadchla a asi se k ní nemám v plánu v blízké budoucnosti vrátit a zkusit ji znovu. Na mě tam bylo až moc sáhodlouhých popisů, které vůbec nebyly podstatné a většina textu se mohla proškrtat. Za mě bohužel ne, ale rozhodně neříkám, že by se vám nemusela líbit to ne, jak jsem psala už předtím, tak tyto dva díly mají u valné většiny čtenářů pozitivní hodnocení a nemohou se dočkat dalších dílů, tak snad zrovna vy budete ti, kteří budou z knihy nadšení. Mě bude jen smutno po Cat, která mi přirostla k srdci. 

Četli jste tento díl? Máte v plánu si přečíst alespoň ten první? 


Knihu jsem obdržela zdarma od nakladatelství COSMOPOLIS výměnou za článek. Nikdo ani samotné nakladatelství můj názor neovlivnilo vše je napsané přesně tak, jak to cítím já. 

Knihu si můžete zakoupit zde.

    Výsledek obrázku pro cosmopolis nakladatelství

5 komentářů:

  1. Měla jsem pocit, že se oproti prvnímu dílu zlepšila. Nicméně se opět nevyvarovala tomu bezduchému tlachání. Přesto další díl zkusím, jestli vyjde. Tak uvidíme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to bohužel přišlo opravdu nudné a tak v dohledné době nebudu po dalším dílu (jestli vyjde) prahnout :)

      Vymazat
  2. První díl jsem nečetla, ale mám rozhodně v plánu. Nicměně hlavní hrdinka mě vůbec nenadchla, je to typ policistky, která mi vadí :/

    Prosím tě, ale z jiného soudku, jestli můžu být vlezlá, platíš si šablonu přes themexpose nebo máš tu free verzi :)

    Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám tu free verzi a jsem s ní spokojená :)
      Snad se ti knihy budou líbit více než mně :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥