Jaké knihy vychází v červenci 2016

3. 7. 2016


Krásný den přeji. Já jsem právě s rodiči a bráchou v Brně na rodinné dovolené a zatím paráda. Na facebooku jsem vám psala, jestli chcete článek o tom Brně, co jsme tam dělali atd… Všichni jste byli pro a tak se můžete ve čtvrtek těšit na článek plných fotek. Průběžně přes dovolenou dávám fotky na Instagram nějaké také na Facebook a Snapchat, tak mě neváhejte sledovat. Ale teď k článku.

V rytmu valčíku - Susanna Kubelka
Vychází 25.7. (Ikar)

Kdo by nemiloval kdysi slavné císařské hlavní město?
Koho neláká Vídeň středověká, renesanční nebo barokní?
Autorka v knize plné vzpomínek, zážitků a emocí vypráví příběhy odehrávající se uvnitř zdí kulturního a společenského centra v uplynulých stoletích. Vykresluje pestrý, neotřelý, plastický a také poučný obraz města, jež mělo a má osobitou atmosféru, své zvyky a vlastní rytmus života. Krásné, smutné i vtipné historky o životě předků, o vídeňských bálech, typických restauracích a kavárničkách, o tom, jak se ve Vídni tančí, muzicíruje a miluje a proč jsou vídeňské pokojské nejkrásnější na světě, prokládá úryvky z textů jiných spisovatelů a pamětníků.



Bohatá nevěsta - Barbara Cartland
Vychází 8.7. (Baronet)

Po smrti svého prastrýce lady Rosanna Donningtonová s překvapením zjišťuje, že se stala dědičkou značného majetku. Coby sirotek se však okamžitě stane terčem zájmu mnoha členů londýnské společnosti, kteří ji chtějí pojmout za manželku – samozřejmě ze zištných důvodů. Rosanna se však chce vdát z lásky.
Když ji o ruku požádá i neotesaný a protivný Walter Fenwick, rozhodne se dívka utéci z Londýna na své nové sídlo na venkově, Donnington Hall.
Po cestě se náhodou setkává s hrabětem z Meltonu, svým novým sousedem, který má po těžké nehodě na koni podlomené zdraví. Pod tíhou dalších událostí se Rosanna nečekaně rozhodne předstírat, že je zkušená ošetřovatelka, a pečovat o zraněného hraběte.
Dokáže Rosanna hraběte vyléčit? A co se stane, když se její pacient dozví její tajemství? A vzdá se sir Walter své lákavé kořisti jen tak bez boje?

Děvčata z pokoje 28 - Hannelore Brenner-Wonschicková
Vychází 8.7. (Barrister a Principal)

Věříš mi - věřím ti, víš a vím, buď jak buď, nezradíš - nezradím.“ Tuto tajnou přísahu svěřila Helga Pollaková jako dvanáctiletá svému deníku. Jí i dalším děvčatům z pokoje 28 v koncentračním táboře v Terezíně skýtala tato přísaha v nejobtížnější etapě jejich života důvěru, naději a sílu přežít. Jen patnáct dívek z šedesáti, které obývaly pokoj 28, přežilo. Deset z nich se každoročně schází. Dbají na to, aby vzpomínka na ně všechny žila dál. Hannelore Brenner-Wonschicková, narozená v roce 1951, byla po studiích dlouholetou spolupracovnicí amerického autora Petera Wydena a pracovala mj. i v rozhlase. V roce 1997 vznikl rozhlasový pořad Brundibár a děti z Terezína, který v roce 1998 vyšel na CD. Vytvořila i řadu dalších pořadů na téma holocaustu a navrhla hudebně-divadelní program o „děvčatech z pokoje 28“. Hannelore Brenner-Wonschicková žije v Berlíně.

Přítelkyně smrti - Aichner Bernhard
Vychází 1.7. (Knižní klub)

Jak daleko byste zašli, abyste pomstili toho, koho milujete?
Brünhilda Blumová doufala, že tajemství, které dávno pohřbila, již nebude muset nikdy odkrýt. Pak ale za podivných okolností zemře její manžel a Blumové se z minuty na minutu zhroutí svět. Brünhilda plánuje pomstu. Především si však klade otázky: Co se doopravdy stalo? Proč musel Mark zemřít? Když najde odpovědi, začne jednat. Nemilosrdně.
Jak toho může být schopná?
Odpověď na to leží v minulosti staré mnoho let...





Poslední hvězda - Rick Yancey
Vychází 20.7. (Baronet)

V jedné chvíli tu jste, a v další už nejste. Tak to bylo i předtím, než Jiní přišli. Jiní nevynalezli smrt, pouze ji dovedli k dokonalosti. Dali smrti tvář, aby na nás vyzráli, protože věděli, že je to jediný způsob, jak nás zničit. Konec nenastane na nějakém kontinentu nebo v oceánu, na žádné hoře ani planině, v džungli či v poušti. Skončí to tam, kde to začalo, kde to zůstalo od samotného počátku: na bitevním poli v posledním bijícím lidském srdci.
Naším nepřítelem jsou Jiní, ale zároveň my sami. Jsou všude kolem nás, a přitom nejsou nikde. Touží po naší Zemi, a přesto chtějí, abychom ji měli my. Přišli, aby nás zničili i zachránili. Ovšem za těmito hádankami se nachází jediná pravda: Cassie byla podvedena, a stejně tak Eso, Zombie a Nuget. A s nimi i všech sedm miliard lidí, kteří kdysi žili na naší planetě. Podvedeni Jinými, podvedeni námi samotnými.
V posledních dnech na Zemi se zbylí přeživší budou muset rozhodnout, co je důležitější: jestli záchrana vlastních životů... nebo lidstva.

Léto, kdy jsme se potkali - Robin Constantine
Vychází 20.7. (Fragment)

Cassidy má za sebou ošklivý rozchod se svým klukem. Poslední na co má chuť, je potloukat se po městě a vzpomínat na to, co bylo. Když dostane nabídku pomáhat na letním táboře u moře, neváhá a jede. S novou životní situací se vypořádává i Bryan. Po těžkém úrazu skončil na vozíku a jeho myšlenky se točí jen kolem toho, co už nikdy nezažije. Nikdy nebude chodit, nikdy si nezasurfuje, nikdy si nezatančí ploužák s holkou. Zpátky k normálnímu životu a pryč od smutných myšlenek mu má pomoct práce táborového vedoucího. Když se Cass a Bryan setkají, má každý z nich své vlastní plány. Ona si chce léčit bolavé srdce, on zas svoji posmutnělou mysl. Ani jeden rozhodně nečeká, že potká lásku…



Zahrada spáčů - Lisa Heathfieldová
Vychází 20.7. (Fragment)

Vše, co Pearl za svůj krátký život poznala, se dá vyjádřit jediným slovem – Seed. Tak se nazývá uzavřená komunita, ve které se narodila. Řídí ji Papa S., duchovního vůdce, kterého všichni milují a uctívají.Když je Pearl patnáct let, přistěhuje se do Seed nová rodina, a s ní Ellis. Okouzlující a výřečný chlapec začne Pearl vyprávět o životě mimo komunitu. Odhaluje pravdu, která měla zůstat skryta.Bude mít dívka možnost poznat okolní svět na vlastní oči, nebo ji Papa S. nikdy nedovolí odejít?






Ostrov s vůní čerstvého chleba - Jenny Colganová
Vychází 29.7. (Argo)

Někdy se stane, že žijete celé roky s přítelem, s nímž máte vlastní prosperující podnik, bydlíte v luxusním manažerském bytě v Plymouthu, chodíte do vybrané společnosti, a zdá se, že jinak to ani být nemůže. A pak přijde bankrot, váš vztah to zničí a najednou nemáte nic. Chce to velkou odvahu začít znova. Třicetiletá Polly to dokázala. Bez prostředků, bez přátel se ocitla na přílivovém ostrově v Cornwallu. A po práci v designérském studiu začala péct chleba a zjistila, že hníst těsto rukama je pro její bolavou duši zázračný lék. Elitní společnost plymouthských podnikatelů vyměnila za rybáře, vyjíždějící každý večer na moře za úlovkem. Nebylo lehké bydlet v nehostinné krajině, kdy je třeba přizpůsobit život přílivům, jež odříznou ostrov od okolního světa, a kde bouře přináší smrt i těsné přátelství. Zpočátku byl jejím jediným kamarádem papuchalk, který náhodou vlétl dírou ve střeše k ní do domu. Chtěla zde zůstat jen tak dlouho, než se zase postaví na nohy, ale nakonec zjistila, že tenhle kouzelný ostrov jí zcela učaroval.
      Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy
                                                               Na co se těšíte vy?


14 komentářů:

  1. Tak za me Leto, kdy jsme se poznali a Zahrada spacu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě u těchto moc nalákala obálka. Snad si je brzy koupím. :)

      Vymazat
  2. Léto, kdy jsme se potkali je pro mě must-have :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Léto asi bude rychle vyprodané všichni se na tento kousek těší :DD

      Vymazat
  3. Souhlasím s holkami :) Léto, kde jsme se potkali mě láká asi nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A další na seznamu kupujících :DD Moc se na knížku těším. :)

      Vymazat
  4. Zahrada spáčů s Létem, kdy jsme se potkali vypadají dobře! :) Budu uvažovat o koupi =D Teď nutně potřebuji lehké čtení s prvky romantiky a zároveň budu ráda za takové to "psycho".
    http://bookeers.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane jo opravdu to Léto frčí. Moc se na knihu těším stejně jako ostatní :DD

      Vymazat
  5. Posledni hvezda.... Se snad nedockam :-) To ostatni teda vidim prvne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vidím vše prvně Poslední hvězdu si chci přečíst, ale nejdříve určitě musím začít Pátou vlnou, kterou jsem si ještě ani nekoupila, ale už jsem viděla film, který mě nadchl. :)

      Vymazat
  6. Nad polední hvězdou váhám, protože jsem nečetla zatím 2. díl, protože na něj byly všude jen negativní recenze, ale zase mě láká se dozvědět, jak to bude dál :) A léto, kdy jsme se potkali vypadá na fajn oddychovku na dovolenou, tak uvidím, jak mi to vyjde a třeba se k ní dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ani nečetla Pátou vlnu, ale chystám se si ji koupit a přečíst. Léto snad chtějí úplně všichni, tak snad ji rychle nevyprodají :DD

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥