CO ČTU VE STŘEDU #1

19. 6. 2019


Minule jsem vám psala, že jsem konečně dostala chuť psát články. Měla jsem tak trochu větší blok, kdy se mi prostě nechtělo, a tak jsem nepsala, jelikož bych se do toho musela nutit. Snad to mám momentálně za sebou a zase se do toho psaní ponořím. Také jsem vám prozrazovala něco o mích nápadech na články a už bych je moc ráda zrealizovala. Nemyslete si, že budu psát články, které nikdo neobjevil a podobně. Budou to články, které jste u mě na blogu neviděli anebo jsem je tu už měla, ale chci je pod novým názvem znovu obnovit.  

A právě tento článek se řadí do toho obnovení. Jestli můj blog čtete už delší dobu, tak si jistě pamatujete na občasné články z rubriky Co právě čtu. Tento typ článku mě bavil a říkala jsem si, jak bych ho mohla znovu na blog přidávat, aby mi to vyhovovalo a aby to nebylo na každou rozečtenou knihu. 
A tak mě napadlo to přejmenovat na: Co čtu ve středu.  
Středa je den, kdy se mi to nejvíce hodilo nic víc v tom nehledejte :) 
Tuto rubriku bych ráda dělala každou středu, ale když se mi nebude chtít, tak to psát prostě nebudu. Rozhodně nečekejte, že vždy budu mít náladu nějaký článek sepsat, ale ráda bych to dodržela to je jasné. Ale teď už k tématu. 
  
Nějak mi nevyšly plány ohledně toho, že o víkendu přečtu Vysněnou kavárnu na zámku. Bohužel i když je příběh krásný, tak se momentálně nacházím na ubohé stránce 90! Ano smějte se mi je to hrůza, ale až tento článek dopíšu, tak si dám večeři a budu si celý večer číst a snad to všechno doženu! 

Anotace knihy: Po trpkém zklamání v lásce se Ellie rozhodne od základů změnit svůj život. Vymění nudnou kancelářskou práci ve městě za život na venkovském zámku, kde získá pronájem tamější kavárny. Splní si tak svůj dávný sen – pokračovat ve šlépějích své milované babičky, která pekla úžasné dorty a koláče a své umění jí odevzdala. Není to však všechno tak jednoduché ani romantické, jak by se mohlo zdát. Majitelem zámku je mrzutý lord, jenž nesnáší všechny novinky, ve svém malém zámeckém pokojíčku se Ellie klepe zimou a příjmy v kavárně jsou nestabilní. Krok po kroku si musí vybojovat své místo na výsluní a všechny kolem přesvědčit, že její skvělé dorty přilákají do zámku spousty návštěvníků. Už jí chybí pouze někdo, s kým by svůj nový život sdílela. Vztahy v práci se nevyplácí, ale je tu Joe, pohledný mladý manažer usedlosti, jemuž je těžké odolat. Stane se nová láska její třešničkou na dortu? 

Hodně mi kniha připomíná Kavárnu v Kodani nebo Pekárnu v Brooklynu. Je to skvělá romantická oddechovka, u které se výborně relaxuje u bazénu (vyzkoušeno!). Moc ráda bych ji do zítra přečetla a začala číst knížku Nenechám tě odejít, která je momentálně hodně populární a já jsem zvědavá co na ni řeknu. Každopádně Vysněnou kavárnu na zámku zatím doporučuji i když jsem se za těch několik dní dostala tam kam jsem se dostala, ale i tak je to parádní čtení na které se rozhodně podívejte. 
  
Jak se vám nová rubrika na mém blogu líbí? Co právě čtete? 

2 komentáře:

  1. Skvělý nápad! :) Taky mě už párkrát napadlo, že bych takový formát článku zkusila. Moc by u mě nefungovaly book hauly, protože si až tolik nových knížek nepořizuji. :) Já právě čtu několik knih najednou - poslouchám Hostinu pro vrány (čtvrtý díl Hry o trůny), čtu Bubny podzimu (čtvrtý díl Cizinky) a Artemis od Andyho Weira. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem hodně ráda, že se líbí ♥
      Book hauly jsem dělala, ale vůbec mě to potom nebavilo, tak jsem skončila. Ale tento typ článku jsem měla vždy hodně ráda a tak doufám, že jsem konečně našla systém jak to bude fungovat. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥