TBR ČERVENEC 2019

1. 7. 2019


Co se rozhodně chystám číst v červenci? 
Celkem tu mám 8 knih, které bych rozhodně ráda v červenci přečetla, tak se pak uvidí, jestli se nemožné stalo skutečností anebo jsem zase ani těch 8 knih nepřečetla. 
Momentálně sedím pod naší pergolou, před chvilkou přes nás proletěla bouře i s kroupami a teď jsem slyšela další hrom, tak se to k nám zase blíží. Prostě nejlepší čas začít psát článek ♥   

Jestli čtete můj blog už nějaký ten rok, tak víte, že jsem TBR na jednotlivé měsíce už dělala, ale bohužel jsem s tím skončila. Teď mě znovu napadlo začít tento druh článků psát, a tak se vám to snad bude líbit a bude to další zpestření blogu než jen nějaké recenze. 
  
Tento měsíc jsem si ale ve skutečnosti dala výzvu přečíst 12 knih (už teď vím, že se mi to nepodaří, ale tak snaha se cení). Jelikož jsem 28.6. byla naposledy v mé práci, kterou jsem milovala a vše bylo ok, jenže práce byla brigádně a nehledě na to, že jsem tam byla i déle než zaměstnanci na HPP, tak mi samozřejmě nikdo sociální a zdravotní neplatil a přijde mi velice zbytečné abych to platila celý život ze svého, těch několik měsíců (vlastně skoro rok) to už stačilo. 
A tak teď budu mít dlouhé volno, při kterém bych moc ráda hodně četla, tak uvidíme. Sem ale sepíši jen 8 knih, které bych opravdu moc ráda přečetla a zbylé čtyři si nechám, když mi přijde nějaká kniha na recenzi. 
  
A JAKÉ KNIHY BYCH TEDY CHTĚLA PŘEČÍST? 
  
  • NENECHÁM TĚ ODEJÍT - CHEVY STEVENS: Knihu, kterou mám rozečtenou už z měsíce červen a kterou bych ráda dnes nebo zítra dočetla. Zatím je to čtivé, ale přece jen to nějaké mouchy má, o kterých vám řeknu v dalším článku. 
  
  • JE-LI TOTO ČLOVĚK - PRIMO LEVI: Na tento příběh se moc těším a jsem hodně ráda, že mi ji Leda poskytla. Jedná se o skutečný příběh života v koncentračním táboře. Já jako milovník podobných knih, jsem tuto nemohla minout! 
  
  • KLUB SEBEVRAHŮ - RACHEL HENG: Další kniha od Ledy, na kterou jsem měla zálusk už před vydáním, kdy jsem zjistila, že bude i český překlad. Anotace mě šíleně nadchla. A co vás? 
  
  • ROZHODNUTIE - MICHAELA ZAMARI: Tuto knížku jsem dostala od samotné autorky i s další její knihou. Měl by to být romantický příběh s thrillerem, tak jsem hodně zvědavá. Každopádně samozřejmě jsem četla anotaci, která byla skvělá a díky tomu jsem i autorce kladně odepsala, že bych byla moc ráda za zaslání. Myslím si, že takto na léto budou její knihy skvělé. 
  
  • POSLEDNÍ DŽENTLMEN - MICHAELA ZAMARI: Druhá kniha od již zmíněné autorky, která by měla být čistě romantická s tím, že je tam pravdivý příběh autorky, kde popisuje jak těžké je vydat knihu. Další skvělé čtení na léto, tak snad se mi bude líbit. 
  
  • ANNA AND THE FRANCH KISS - STEPHANIE PERKINS: Polibek pro Annu jsem již četla, moc se mi kniha líbila a tak ji chci zkusit znovu ale tentokrát v angličtině, tak jsem zvědavá jak to dám, jelikož by to byla má první kniha přečtená v tomto jazyce. Co vy a čtení v angličtině? 
  
  • TATÉR Z OSVĚTIMI - HEATHER MORRIS: Kniha, kterou jsem měla několik dní po vydání, ale bohužel jsem se k ní ještě nedostala teď to chci napravit a očekávám od ní hodně!!! 
  
  • AFTER:POLIBEK - ANNA TODD: I tuto knížku jsem již četla, ale dám si re-reading , jelikož si první díl chci připomenout protože ostatní díly sice mám u sebe doma nějaký ten měsíc, ale nedostala jsem se k nim a přitom se mi ten příběh tolik líbil! 
 A CO SE CHYSTÁTE ČÍST VY? ČETLI JSTE NĚJAKOU KNIHU, KTEROU JSEM V TOMTO ČLÁNKU ZMÍNILA?

10 komentářů:

  1. Tatéra z Osvětimi jsem četla, a i když to není ta nej...působivější? ... knížka o tomto tématu, tak je hodně silná a určitě ti ji doporučuji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že já spíše miluju ty příběhy, kdy knihu napsal autor nebo autorka kteří si to zažili. Více tomu věřím. Mockrát děkuji za komentář a přeji krásné úterý ❤️

      Vymazat
  2. Páni! Krásný cíl sis dala, držím palce.
    Já v červnu stěží přečetla 3 knihy, tak snad bude červenec lepší.
    Krásný měsíc přeji ❤️

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v červnu přečetla 4 ale mohlo jich být 5. Teď se do toho chci vrhnout naplno, ale vím že 12 knih je dost a že to nedám. Ale mám ráda velké výzvy, tak to zkusím a uvidím ❤️ Mockrát děkuji za komentář a přeji ti krásný den ❤️

      Vymazat
  3. Ke čtení v angličtině jsem se po delší době vrátila v červnu a na červenec už mám v plánu minimálně jednu další anglickou knihu, možná spíš dvě, ale to hodně závisí na tom, jak budu stíhat. :) Přeci jen trávím většinu času v práci, ale minimálně o dovolené se snad k něčemu dostanu. :) Tatér z Osvětimi pro mě byl obrovské zklamání. Vlastně jsem od knihy neměla vůbec žádná očekávání, ale přesto mě plytkost příběhu a především samotné zpracování přišly skoro jako neúcta k utrpení vězňů v koncentračních táborech. Příběh sám o sobě je sice poměrně silný, ale zpracování ho úplně zabilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad ti to s knihami vyjde!
      Jsem po tvém komentáři teda hodně zvědavá na Tatéra a celkem doufám, že mi to tolik vadit nebude. Každopádně už se těším, až ji začnu číst a udělám si názor sama.
      Moc děkuji za komentář a doufám, že na můj blog někdy znovu zavítáš ♥ Přeji nádherné úterý ♥

      Vymazat
  4. První a předposlední knihy jsem četla. Aktuálně čtu Je to i můj život, další v pořadí je Žár a led, pak Houbařka.......atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak se ti líbily? ♥
      Je to i můj život bych si moc ráda přečetla. Film se mi moc líbil, tak jsem zvědavá na knihu ♥ Mockrát děkuji za komentář a přeji nádherné úterý ♥

      Vymazat
  5. Klub sebevrahů, Tatéra z Osvětimi a After bych si také chtěla přečíst. Nevím jestli to stihnu teď v létě, ale určitě jsou to knihy, které bych si jednou přečíst opravdu chtěla. :)

    Polibek pro Annu jsem četla v češtině a naprosto tu knihu zbožňuji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Momentálně čtu Je-li toto člověk a také doporučuji přečíst! Sice jsem na nějaké padesáté straně, ale je to skvělý pravdivý příběh o životu v koncentračním táboře v Osvětimi. Na Polibek pro Annu se těším v češtině se mi také moc líbila a tak jsem zvědavá jak ji zvládnu v angličtině :) Mockrát děkuji za komentář a přeji nádhernou středu ❤️

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥