THE MOST BEAUTIFUL PLACE IN PRAGUE?

5. 7. 2019


Krásné místo v centru Prahy, kam jsem se konečně dostala a rozhodně plánuji tam zajít znovu. STROMOVKA je opravdu skvělé místo na relaxaci a na procházky!




V úterý 02/07/19 jsem skoro ve svých dvaceti letech konečně navštívila Stromovku. I když jsem rozený Pražák, tak jsem tu bohužel nikdy nebyla a stále jsem nechápala, jak z tohoto místa může být někdo odvařený. No teď už to chápu. Ten pocit nemohu popsat, přijde mi jako bych se ocitla najednou v jiné zemi, a ne v centru Prahy.  

Praha je stále označovaná jako město, které je hlučné a plné spěchu. Jestli čtete můj blog delší dobu, tak víte, že já to s radostí vždy vyvracím. Ano Praha může být rušná a hlučná, ale ten, kdo si to myslí asi nebydlí v Praze anebo chodí jen na ta turistická místa, kde je jasné, že ten hluk bude. Jinak je Praha krásná a umí být i tichá. Jen je potřeba si uvědomit, že Praha není jen Karlův most, Staroměstské náměstí či Václavské náměstí a podobné památky. Praha je i právě zmíněná Stromovka, Modřanská rokle, přírodní park Šárka a mnoho jiných míst, kde můžete v klidu relaxovat a nikdo vás rušit rozhodně nebude.  

Takže řeči, že v Praze by nikdo nežil, jelikož je tu hluk a spěch si nechejte na dobu, kdy zkusíte zabrouzdat i do jiných částí tohoto krásného hlavního města. Já sama žiju v Praze (ano bydlíme sice na okraji, ale i tak je to Praha) kde chováme slepice, králíky, andulky a máme dva psy u domu rybník a za domem několik desítek hektarů pole! ANO I TO JE PRAHA. 

Samozřejmě neříkám, že Praha je nejlepší. Stejně jako Prahu jsem si zamilovala i další města České republiky, a hlavně miluju celou Moravu! A jaká místa v ČR jsou vaše nejoblíbenější? 





Co se týče té stromovky, tak my jsme neprošli ani jednu třetinu, tudíž tam musím zabrouzdat ještě někdy jindy a možná na celý den, a nejen přes poledne. Ano měli jsme jen dvě hodiny na to i s tím, že jsme si udělali piknik na dece, kde nás pořád otravovala zákeřná kachna. Na to nikdy nezapomenu jen jsem čekala, kdy nás klovne! 
Stromovka je prostě nádherný klid v centru Prahy, kde se netísníte v chumlu lidí a klidně byste tam strávily celých 24 hodin. Musím se tam co nejdříve vrátit a prozkoumat další část. Stromovka je rozhodně místo, kam byste měli zavítat! 

         

A JAKÉ MÍSTO V PRAZE NADCHLO VÁS?

8 komentářů:

  1. Krásne fotografie, naživo to muselo byť ešte krajšie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na živo to je o 100 procent lepší a hlavně na tebe tam padne ta krásná nepopsatelná atmosféra ♥
      Mockrát děkuji za komentář a přeji ti krásný pátek ♥

      Vymazat
  2. Krásné fotky!! Já jsem tam ještě nebyla ale mám to na seznamu. V Praze jsou fakt krásné zákoutí. ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak jen se snažit je najít ♥ Moc děkuji za pochvalu i když já s nimi na sto procent spokojená nejsem, ale vždy je co zlepšovat, tak nevadí. Rozhodně se tam podívej je to opravdu nádherné místo a hlavně skvělé místo na piknik nebo relaxaci s knihou či s přáteli ♥
      Jak už jsem psala. Co nejdříve se tam podívám znovu abych to celé prozkoumala a také mě láká si to projet na kole, tak uvidím ♥ Mockrát děkuji za krásný komentář a přeji ti nádherný slunečný den! ♥

      Vymazat
  3. Praha je nejkrásnější město a jsem vděčná za to, že tu celý život bydlím a těch klidných a krásných míst je v Praze hromada. Já bydlím v Hostivaři, z okna koukám na sad, kousek mám Toulcův dvůr, můžu se jít projít do lesoparku, na přehradu. Je tu dost přírody a relativně klid i když je to sídliště :)
    jinak super je to třeba na zřícenině Baba, je z ní krásný výhled :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toulcův dvůr vůbec neznám. A zřícenina Baba mi něco říká, ale také jsem tam nikdy nebyla. Praha je opravdu krásná a já bych ji moc ráda více prozkoumala.
      Mockrát děkuji za komentář a přeji nádhernou neděli i když je tak škaredě :( ♥

      Vymazat
  4. Mně se tedy ještě nepoštěstilo navštívit Stromovku takhle opuštěnou. :) Ale kolem Toulcova dvoru jsem kdysi jezdila za přítelem, bydlel nedaleko v Hostivaři. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje mamka u Stromovky pracuje a prý vždy tu je takto prázdno tak nevím :D Jinak teda do Toulcova dvoru se musím rozhodně kouknout :)
      Mockrát děkuji za komentář a přeji ti krásné pondělí ♥

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥