WRAP-UP: ČERVEN 2019

9. 7. 2019


Tak nám přímo před očima proběhl měsíc červen, který byl mým posledním měsícem v práci, kterou jsem dělala. Momentálně mohu přiznat, že mám novou, a tak mi ze srdce spadl pořádný kámen (zrovna dnes devátého července jsem se to dozvěděla). No ale teď už k samotnému článku.  
Za měsíc červen jsem přečetla 4 knihy, což je můj normální stav, a tak ani tento měsíc se nic nezměnilo. Mohla jsem jich mít 5 ale nějak se to nevydařilo. Bohužel z těch čtyř knížek jen jedna dostala ode mě plný počet hodnocení ostatní byly horší. 

POČET PŘEČTENÝCH KNIH: 4 
POČET PŘEČTENÝCH STRÁNEK: 1 148
NEJLEPŠÍ KNIHA MĚSÍCE: Říkala si o to – Louise O´Neill 
 

Přesně prvního června jsem přečetla knížku Říkala si o to od Louise O´Neill což je ta kniha, která mě zaujala už předtím jelikož byla hodně probíraná a všichni ji chválili. Byla jsem samozřejmě hodně zvědavá, jak zapůsobí na mě, a nakonec ode mě dostala plný počet hvězdiček, a tak jsem se zařadila do skupinky fanoušků této knížky. 
  
Ze začátku jsem se hodně bála, že se do ní nezačtu a jen se s četbou příběhu budu hodně nudit. To se díky bohu nestalo a už od první strany byla hodně čtivá. Rozhodně knihu doporučuji i lidem, kteří nesnášeli ten velký poprask kolem této knížky. Zkuste si na ni udělat svůj názor a nezačínejte ji ihned hanit, aniž byste si ji přečetli! Opravdu stojí za to! 

 
Počet stran: 248 / Mé hodnocení: 5/5 / O čem kniha je?  
 

Teď nastává kniha, u které s jistotou stále nemohu říct, jestli hodnocení, které jsem jí dala jí sedí anebo jsem tu jednu hvězdičku měla odstranit. No zatím je to 3/5, ale možná bych  dnes dala 2/5. 
Na knížku Chlapec ze sněhu jsem se neskutečně těšila, jelikož příběhy z válečného období mám hodně ráda a věřila jsem, že díky anotaci se mi kniha bude hodně líbit, no ale tak to úplně nebylo. 
Na té krásné knižní obálce je věta: Dojemný příběh z válečné Anglie. Mně zas tak dojemný nepřišel. Čekala jsem příběh, který se motá kolem druhé světové války, ale ta válka tam je jen tak okrajově (skoro vůbec tam není).   Spíš se v knize skrývá příběh o německém zajatci jménem Hans, který se zamiluje do Annabel, jejíž muž bojuje ve válce a která se vůbec nestará o svého syna a jen pije, kouří a myslí sama na sebe. Pak tu máme právě jejího syna Daniela, díky kterému jsem dočetla celou knihu, jinak bych ji asi v půlce zaklapla a nedočetla.   Bohužel se to celé táhlo a nejvíce děje bylo až ke konci. Kniha mě velice zklamala a milovníky válečné literatury rozhodně moc nepotěší. 

 
Počet stran: 349 / Mé hodnocení: 3/5 / O čem kniha je?  

 
Pak přišla knížka, od které jsem měla velká očekávání a následně jsem narazila. Jedná se o knihu Krvavé prachy, která by měla vyprávět o zrodu FBI a celkově to měl být jeden velký detektivní příběh, kde se postupně odkrývá právě ten zrod FBI. Bohužel tak to úplně nebylo.  Ze začátku do skoro půlky jsem z knížky byla nadšená, ale pak se to začalo převracet do toho zrodu FBI a přišlo mi to jako bych četla nějakou encyklopedii. Najednou tam ten příběh už nebyl a četli jsme si, jak se jmenovali ti a ti lidé, kteří za zrod mohli a v jakém roce to bylo. Jak já ráda říkám: Kniha neurazí nenadchne, ale asi bych si místo toho přečetla klasickou detektivku. Já si ji rozhodně znovu nepřečtu. 


 
Počet stran: 255 / Mé hodnocení: 3/5 / O čem kniha je? / Má recenze 

 
Po těch neúspěšných knihách jsem si chtěla spravit náladu nějakou romantickou knihou, a tak jsem sáhla po Vysněné kavárně na zámku, kterou jsem v knihovničce měla už nějaký ten měsíc.  Bohužel i u této knihy jsem narazila a nikdy bych neřekla, že by mě romantická, oddechová kniha tak nebavila. Nic zásadního se tam nedělo, a i ta romantická část stála za velké kulové. Nebýt toho konce tak by to byl úplný propadák. Nemám co k tomu říct. Toto si raději ani nečtěte, jestli chcete nějakou oddechovku, tak sáhněte po jiné knize, než je tato. Vůbec ji nedoporučuji! Nic se tam neděje a romantická část není nějak skvělá. 


 
Počet stran: 296 / Mé hodnocení: 3/5 / O čem kniha je?  

 A to by byl celý článek. Úplně se mi svírá srdce, že jsem byla tak negativní, ale to prostě nešlo. První zmíněnou knížku si určitě přečtěte, ale ostatní tři klidně v knihkupectví můžete s dobrým srdcem přehlédnout. Snad bude červenec, co se týká hodnocení přečtených knih lepší! Mějte krásný den a těšte se na další článek, který bude BRZY! 


 
KOLIK KNIH JSTE PŘEČETLI VY? ČETLI JSTE NĚKTEROU KNIHU Z TOHOTO ČLÁNKU? 

12 komentářů:

  1. Tyjo, kniha říkala si o to mě začíná lákat. Jinak vysněná kavárna má krásnou obálku, škoda, že se ti obsahově nelíbila. 🤗

    Ještě jednou gratuluji k práci! Zasloužíš si to ❤️

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji ♥ Teď aby práce vyšla i tobě a budeme obě konečně spokojené :D Knize Říkala si o to dej rozhodně šanci a snad i ty budeš ve skupině, kteří knihu mají hodně rádi. Vysněná kavárna má hodně barevnou a letní obálku, ale za mě to i tam končí to jediné je na ní hezké :D
      Mockrát děkuji za komentář a přeji ti nádherný večer! ♥

      Vymazat
  2. Jsem z těch, kteří většinou nečtou knížky, okolo kterých je takový "humbuk". :D Ale myslím, že téhle dám šanci. Viděla jsem zatím snad jenom pozitivní recenze, tak proč to nevyzkoušet. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :)
      Rozhodně jí dej šanci a pak mi napiš jak se ti líbila nebo co se ti ta třeba i nezdálo. Moc by mě to zajímalo. Já jsem se taktéž bála, že to nebude nic pro mě, ale nakonec to bylo opravdu výborné :)
      Mockrát děkuji za komentář a přeji ti krásný večer! ♥

      Vymazat
  3. Já jsem v červnu nepřečetla ani jednu knihu, měla jsem dvě rozečtené, ale jednu jsem dočetla teprve před pár dny a druhou stále čtu. V červnu jsem neměla vůbec čas, měla jsem ve škole zkoušky, tak jsem se učila a i v práci to bylo dost náročné.
    Z tvých knih jsem ani jednu nečetla, ale jako tipy vypadají fajn. Pročtu si pořádně o čem jsou a případně si některou z nich připíši na svůj seznam knih, co chci přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu :( Snad to v červenci bude lepší! Rozhodně se na knížky koukni i když u mě moc dobře nedopadly kromě té první. Pak určitě napiš jaké knihy nebo knihu jsi si napsala do seznamu ♥
      Mockrát děkuji za komentář a přeji krásnou středu! ♥

      Vymazat
  4. Žádnou z knih jsem nečetla, ale ta kniha ŘÍkala si o to mě láká. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně ji zkus a pak napiš jak se ti líbila. Snad z ní budeš stejně nadšená jako já a spoustu dalších lidí ♥ Moc děkuji za tvůj další komentář a přeji ti krásnou středu ♥

      Vymazat
  5. Skvělé shrnutí :) Nečetla jsem ani jednu. Ale chtěla jsem zkusit Zámeckou kavárnu. Když to vidím tak ji možná odložím a pustím se raději do Říkala si o to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za pochvalu!♥ Rozhodně nejvíce mohu doporučit knihu Říkala si o to. Pak mi určitě napiš jak se ti líbila nebo nelíbila hodně by mě to zajímalo.
      Mockrát děkuji za komentář a přeji ti krásný den ♥

      Vymazat
  6. Tak to je škoda, že to nevyšlo😦. Člověku to zkazí náladu, když si představí, kolik času promrhal nad "špatnou/průměrnou" knihou. Já moc špatný knihy nedočítám. Je mi líto toho času😅.

    Jinak jsi trefila hřebiček na hlavičku, já jsem často zpruzená tím humbukem okolo populárních knih. Nejsem sněhová vločka, co by všechno musela dělat jinak, ale super-populárním věcem se poměrně dost vyhýbám😅. Takže Říkala si o to si nechavám na pozdějš. Ale jednou ji určitě přečtu. A koukala jsem na databázi knih a teda nemá červené hodnocení. To jsem čekala, že jo😱.

    Verča ze Ztracena v Praze ║ SUPERLEVNÝ NUDE RTĚNKY Z DROGÉRIE? YES, PLEASE!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No opravdu to teď nevyšlo, tak snad červenec bude lepší ♥ Já vždy i špatnou knihu musím dočíšt, mně to prostě nedá pak bych se cítila hrozně. Říkala si o to je skvělá, ale samozřejmě si na každou knihu musí každý udělat svůj obrázek.
      Mockrát děkuji za komentář a přeji nádhernou sobotu ♥

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥