ZITTAU

20. 7. 2019


Zittau neboli Žitava je město v Německu, kam jsme zavítaly v pátek 19. července, jelikož od čtvrtka do soboty jsme u tety v Krásné lípě u Liberce, a tak to přece jen do toho Německa máme blíž než z Prahy. Tak jsme se ráno (my ženy) sbalily a odjely směr Zittau. Nejdříve jsme se chtěly kouknout pouze na jezero, které je poblíž centra, ale nakonec jsme se koukly i do toho centra, jelikož nás uchvátila ta architektura.  






Město Zittau i jezero bych doporučovala jen na několik pár hodin. Není to vůbec velké a stihnete to vše obejít rychle. Rozhodně to není ani na víkend, to byste se tam leda nudili.  
Co se týče jezera, tak to bylo opravdu krásné a nádherně se tam musí lenošit, a hlavně je tam hodně velký klid. My jsme tam měly asi 23°C tudíž to moc nebylo na koupání, ale aspoň pocitově bylo krásně. Umím si představit, že v létě tam může být hlava na hlavě, ale to je všude u každé vody. Jezero se dá výborně celé obejít a je to skvělá procházka. Rozhodně doporučuji! 
  





Město jako takové mě tolik neoslovilo, ale i tak je to tam krásné a jsou tam hezké hlavně ty malé uličky a obchůdky. Je tam několik malých náměstí, které jsou opravdu nádherné, ale bohužel to je vše. Rozhodně jsou i jiná města hezčí, ale proč nezkusit i toto že? Byli jste někdy v Zittau v Německu? 







NAVŠTÍVILI JSTE NĚKDY MĚSTO ZITTAU V NĚMECKU?

14 komentářů:

  1. Do Žitavy jezdíme nakupovat, když jsme na chalupě. Jelikož jsme z Moravy, je to 1x ročně 😄 Ale o jezeru vůbec nevím, takže dekuji za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to je skvělé ♥ Na to jezero se pak určitě jeďte podívat je to hezké zpestření ♥

      Vymazat
  2. O městě vím, ale nikdy jsem tam nebyla. Vypadá fakt moc krásně ❤️ Krásné fotky a moc se mi líbí tvůj nový blog ❤️

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda a ani nevíš jak mě to těší ♥ Stále není ale ten blog tak jak bych chtěl, tak hledám dál, ale zatím zůstanu u tohohle než najdu ten, který mi bude vyhovovat a klidně si i připlatím ♥ Zittau je krásné městečko a hlavně to jezero je nejnádhernější ♥
      Mockrát děkuji za tvůj milý komentář a přeji ti krásnou neděli!

      Vymazat
  3. Městečko vypadá moc hezky. Nikdy jsem tam nebyla. V Německu jsem byla párkrát jen v Drážďanech :) a u toho jezera muselo být krásně, mám taková místa moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu je krásné a jezero bylo nejlepší! Já mám ráda také takovéto místa a ráda objevuji něco nového ♥ Mockrát děkuji za tvůj komentář a přeji krásnou neděli ♥

      Vymazat
  4. Nikdy jsem tam nebyla, ale podle fotek to vypadá na krásné město! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou se tam určitě běž podívat je to jen chvilka od hranic a je to tam hodně hezké!♥
      Mockrát děkuji za komentář a přeji krásné pondělí ♥

      Vymazat
  5. Krásné fotky a super tip na výlet! V Zittau jsem ještě nikdy nebyla, ale mám moc ráda podobná německá městečka, která jsou vždycky krásně upravená a uklizená.. snad se tam někdy podívám! :)

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se tam musíš jednou kouknout je to krásné malé městečko a to jezero je také božské a hlavně je tam klid a nejsou tam skoro žádní turisté. Mockrát děkuji za pochvalu jsem ráda, že se fotky líbí a není zač za tip na výlet!
      Mockrát děkuji za tvůj hezký komentář a přeji krásné pondělí ♥

      Vymazat
  6. V Zittau jsem ještě nikdy nebyla, ale je to rozhodně jeden z mých turistických cílů. Obecně jsem Německo zatím ani zdaleka neprocestovala tak, jak bych chtěla, ale zase tu už tři týdny bydlím v Lipsku a je to docela zážitek, abych se přiznala. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem nikdy moc neměla ráda Německo, ale postupem času bych ho chtěla víc a víc procestovat, tak jsem zvědavá jaká městečka ještě najdu a co mě uchvátí ze všeho nejvíce. Lipsko to mi něco říká. Já sama bych se asi bála někam do jiné zem se odstěhovat. Nevím jak bych to tam dávala :D
      Mockrát děkuji za tvé komentáře, vždy mi udělají radost a měj krásné úterý (pokud to jde ♥) ♥

      Vymazat
  7. Hezké městečko. Celkově mám německá a rakouská městečka ráda, do obou zemí jsme dřív jezdívali hodně často a milovala jsem ty jejich řízky s pořádným bramborovým salátem a zázvorovou limču. Vždycky, když vidím ta jejich městečka na fotce, tak si vzpomenu:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ještě tam ani nejedla, ale ten jejich bramborový salát musím rozhodně jednou zkusit :) Zittau je opravdu krásné městečko a jsem ráda, že jsem tam zavítala už se těším na další. Jsou nějaká rakouská a německá městečka, která bych si podle tebe neměla nechat ujít? To by mě hodně zajímalo. Moc děkuji za tvůj komentář a přeji nádherný večer! ♥

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥