LÁSKA A SÝR V PAŘÍŽI

6. 10. 2019


Ella má vše co si kdy mohla přát. Práci, kterou dělá ráda, bydlení a přítele Paula, kterého nade všechno miluje a jen čeká na tu chvíli, kdy ji požádá o ruku. Bohužel v momentě, kdy si myslí, že už tato chvíle nastala ji Paul zlomí srdce s tím, že odjíždí na třítýdenní kurz meditace a cvičení na jeden odlehlí ostrov v Thajsku. Prý potřebuje najít sám sebe. Po celé této příšerné chvíli se Ella rozhodne se s ním rozejít a vydat se zpátky do Paříže, kde to tak moc milovala. A tak si zabalí všechny své věci odstěhuje se od Paula a vyráží na rok do Paříže. 

Ze začátku to pro ni není zase tak lehké, jak si myslela a ani s hledáním bydlení to není procházka růžovou zahradou. Postupem času, se vše v dobré obrátí a najde si i práci v kavárně.  
Jedno co na Francii nadevše miluje jsou jejich sýry, a tak když nachází jeden krásný krámek právě s těmito chutnými, roztékajícími a zrajícími dobrotami neváhá a vchází dovnitř. Tam se setkává se Sergem panem sýrařem a majitelem obchodu v jednom. Nějak se dají do řeči a Ella odchází s chutnými sýry, ale i s výzvou na jeden rok. Když za jeden rok stihne ochutnat 365 druhů sýrů, tak ji Serge pozve do té nejluxusnější restaurace v Paříži a když to nezvládne, tak to bude naopak.  
Co se všechno stane za těch 365 dní v Paříži? Najde Ella kamarády, bydlení a třeba i lásku? A bude na scéně ještě někdo jiný než Serge? 

Musím přiznat, že si mě kniha dostala nejprve svou obálkou, která se mi hodně zalíbila a až následně jsem si přečetla o čem je. Bohužel jsem se koukla i na originální obálku, která vypadá ještě o něco lépe, ale ta naše je také hezká. 

Těšila jsem se na romantický příběh, který vůbec nebude náročný a který mi zpříjemní cestu z Rakouska do Prahy. A ano to vše se nakonec vyplnilo a já jsem cestou z Rakouska zpátky domů jen četla a četla. Už od první stránky se to neskutečně dobře četlo a stránky ubíhaly rychleji a rychleji. Jsem ráda, že jsem knihu četla zrovna v momentu, kdy jsem neměla náladu na žádný thriller, detektivku anebo na nějakou knihu, u které bych musela přemýšlet. Přesně něco tak nenáročného, ale přesto skvělého jsem potřebovala a nemohla jsem si vybrat lépe.  

Hrozně ráda jsem s Ellou zažívala všechny ty nástrahy, co na ni čekaly v Paříži a celou dobu jsem doufala v ten krásný happyend na konci. Líbilo se mi, že autorka Ellu moc nešetřila a díky tomu jsem se od knihy nemohla odtrhnout, jelikož v každé romantické knize je většinou jen to dobré, ale těch nepříjemných věcí tam moc není. 
  
Jsem moc ráda, že jsem díky Gradě na tuto knihu narazila a ráda si pořídím i další knihy z této edice (které vypadají velice lákavě hlavně na letní období). 
  
Rozhodně doporučuji těm lidem, kteří romantické knihy taktéž milují a troufám si říct, že budete stejně nadšeni jako já. Také musím dát malé plus tomu, že se nejedná o hardback nýbrž o paperback, který se naprosto výborně drží a ani po přečtení není vidět, že byla knížka někdy čtená. Rozhodně se k tomuto příběhu ta měkká vazba více hodí a já ji vítá s otevřenou náručí. 
Lásku a sýr v Paříži si jednou moc ráda znovu přečtu a věřím, že se mi bude tak výborně číst jako napoprvé. Rozhodně knihu mohu DOPORUČIT! 

Mockrát děkuji nakladatelství Grada za tuto knihu, kterou si můžete zakoupit zde.

Výsledek obrázku pro grada publishing

8 komentářů:

  1. Taky už jsem po knize pokukovala, obálky celkově z té edice vypadají moc hezky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) Moc ráda bych si koupila hlavně to Knihkupectví na bylinkovém náměstí to mě nejvíce zaujalo, ale i ta další knížka zní skvěle. ♥
      Mockrát děkuji za komentář a přeji ti krásný zbytek neděle :)

      Vymazat
  2. Krásná recenze, vypadá to jako fajn čtení. Asi se po ní poohlédnu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se po ní koukni je skvělá a krásně si u ní oddechneš :)

      Vymazat
  3. Ty obálky vypadají moc dobře, přijde mi to takové motivační. Přesně kniha na léto. Těším se na článek z Rakouska ♥

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se těšíš na článek a doufám, že se koukneš na všechny 4 články z Rakouska :)
      Ano přesně dělané na léto nebo i kdykoli, když zrovna máš náladu na něco úplně oddechového, ale přesto krásného :)

      Vymazat
  4. Jéj, znie to ako milé prázdninové čítanie. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Bylo to krásné a ráda si to přečtu znovu ❤️

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥