Amy a Roger na cestě - recenze

28. 11. 2014

Název: Amy a Roger na cestě

Autor: Morgan Matsonová

Počet stran: 418

Překlad: Martina Buchlová

Nakladatelství: CooBoo

Rok vydání: 2013

Anotace:  Amy se na léto dvakrát netěší.Její máma se rozhodla přestěhovat na druhý konec země a Amy má teď za úkol dovézt její auto do Kalifornie do Connecticutu. Problém je, že od té doby, co její otec zemřel při autonehodě, se Amy není schopná posadit za volant. Děsí jí to. A v tu chvíli přichází na scénu Roger, prý starý přítel rodiny (jak tvrdí Amyina matka), který má také v plánu road trip přes půlku Států. Nejkratší možná trasa je naplánována, tak stačí vyrazit... Proč to ale nevzít zábavnější formou?



♥♥♥♥

Hlavní hrdinkou této knihy je sedmnáctiletá Amy, která má dopravit mámino auto do jejich nového domova Connecticutu. Bohužel se stala tragická autonehoda při které zemřel její otec a ona se bojí zasednout za volant. Proto jí máma řekla, že s ní pojede Roger, známý rodiny, který se potřebuje dostat za otcem do Philadelfie. Aby si cestu zpestřili, tak si vymyslí svůj Road Trip, aby poznaly zákoutí své rodné země.

Strašně ráda bych chtěla vidět tuto knihu v televizi, ale toho se asi nedočkám. Na této knize se mi líbili hlavně fotografie, které autorka sama vyfotografovala. Vlastně celý ten Road trip co je v knize, tak zažila i autorka, ale opačným směrem. Hodně se mi líbí také obálka, která vystihuje celý příběh této knížky.


Morgan Matsonová se narodila a vyrostla v New Yorku. Pracovala v dětském oddělení v knihkupectví, kde se později zamilovala do YA literatury. Kvůli tomu změnila školu a vystudovala tvůrčí psaní. Její první dvě knihy se jmenují Amy a Roger Na cestě a Léto na druhý pokus (také bych si ji ráda přečetla), tato knihy získaly mnoho ocenění a byly přeloženy do 10. jazyků.

Tato kniha se mi velice líbila, proto je jasné, že jí dám 5 hvězdiček. Určitě ji mohu doporučit všem lidem. Doufám že si někdy přečtu i její druhou knihu, která mě také hodně zaujala.







6 komentářů:

  1. Mě se taky knížka strašně líbila, ale nevím, jestli bych dala pět hvězdiček. přišlo mi, že v ději mohlo být více, mohlo to být ještě hlubší. Stejně si ale myslím, že je to super čtení na léto. :) Moc pěkná recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé děkuji. Takový komentář mi vždy zvedne náladu. :))

      Vymazat
  2. Hezky napsaná recenze, ale chtělo by to trochu rozepsat pocity z knihy. Jak se četl a atd... Jinak jsem už slyšela, že sama autorka zažila tuhle cestu a hodně mě to překvapilo. Hlavně pro to, že to knize musí hodně přidat na realičnosti. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem byla z knihy nadšená. :-)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥