Posuď knihu podle obalu #15

2. 11. 2014


Toto je knižní meme pořádané Syki z Knižního doupěte. Vyberte si jeden obal knihy, publikujte k němu stručnou anotaci knihy a řekněte svůj názor na knihu.

Pro tuto neděli vybírám:

Název: Papírová města

Autor: John Green

Anotace: Po úspěchu románů Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky vychází nyní v českém překladu další dílo veleúspěšného autora Johna Greena, který si i u nás bleskurychle získal početný fanklub. Hrdinou je Quentin Jacobsen, normální, tak trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou Margo. Ta mu pak jednoho dne nečekaně zaklepe na okno a vtáhne ho do podivuhodného dobrodružství. Když dívka další dny ve škole chybí, Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že pro něj zanechala určité stopy. Znal vlastně Margo? A co jsou papírová města, s nimiž se nyní stále setkává? Oblíbený autor přináší brilantní příběh nabitý upřímnými emocemi, který nenechá čtenáře chladným.

Názor na knihu:
Hodně se mi líbí tato obálka, protože je taková originální. Všechny knihy od Johna Greena jsou krásné a doufám že to tak zůstane i nadále. Já si chci tuto knihu přečíst, protože jsem zvědavá jestli bude tak dobrá jako kniha Hvězdy nám nepřály. Četl někdo knihu Papírová města? Jak se vám líbila?

6 komentářů:

  1. Mně se ta obálka nijak výrazně nelíbí. Asi to bude tou červenou. Sic jí tam není moc, ale červenou ze srdce nenávidím, tfuj. Jinak nemohu potvrdit, zda-li by byly Johnovy knihy tak moc skvělé. Aljašku jsem nečetla; ale jsem na ní celkem zvědavá - a Hvězdy taky nebyly špatné. Rozhodně si ale nezaslouží tolik chvály, která kolem nich pořád je.

    OdpovědětVymazat
  2. Mně osobně se tahle obálka vůbec nelíbí. Tak nějak celkově dávám přednost obálkám od YOLI, i když teda nechápu, proč se u nás jeho knihy vydávají dvakrát. Nebýt toho, že mi babička koupila Hvězdy od KK a že KK má pevné vazby, asi bych si sehnala knížky od YOLI. :) Jinak jsem od něj ještě nic nečetla a jsem zvědavá. :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥