Co právě čtu: Dítě číslo 44

22. 8. 2015


Anotace: Když strach dokáže umlčet celý národ, alespoň jeden člověk musí vyslovit pravdu... Sovětský svaz, rok 1953. Stalinův železný stisk neustále sílí. Brutální praktiky ministerstva státní bezpečnosti (MGB) nejsou žádným tajemstvím. Režim dokonce občanům přikazuje věřit, že socialistické společnosti se podařilo zcela vymýtit zločinnost.

Když se u železniční trati v Moskvě najde mrtvola malého chlapce, zaskočí příslušníka MGB Lva Děmidova – válečného hrdinu, upřímně oddaného režimu – tvrzení příbuzných oběti, že šlo o vraždu. Lev splní rozkaz nadřízených a pomůže zatajit fakta, začnou v něm však hlodat pochybnosti. Brzy poté se jeho život převrátí naruby. Lva degradují a s manželkou Raisou, podezřelou ze špionáže, pošlou do zapadlého města na Urale. 

Ke svému překvapení Lev zjistí, že k vraždám dětí dochází i tam. Manželé si dobře uvědomují, že později je čeká mnohem tvrdší trest než pouhé vyhnanství. Snad právě proto se rozhodnou riskovat život a pátrat po vrahovi na vlastní pěst.

Co na knihu zatím říkám?
Tuto knihu jsem začala číst 10. srpna ano hodně se stydím, že knihu ještě nemám přečtenou, ale doufám, že do konce týdne ji už konečně dočtu. Nemyslete si, že se mi nelíbí vlastně se mi moc líbí, ale jak možná víte, tak mám zánět zvukovodu (teď už to tolik nebolí) a tak celý tento týden jsem přečetla pouze nějakých deset stránek. Dneska jsem konečně začala číst a opravdu se od ní nemohu odtrhnout a už se moc těším, až budu psát recenzi. Zatím jsem na straně 244 a jsem zvědavá jak vše dopadne.
Určitě se můžete těšit na pozitivní recenzi. Knihu určitě budu všem doporučovat.

Blogové recenze:


(jestli jste i vy napsali recenzi, tak mi dejte odkaz dolu)






6 komentářů:

  1. Knihu jsem také četla,ale vůbec mi nesedla.Do knihy jsem se vůbec nezačetla a kniha mě vůbec neupoutala.Do čtení jsem se musela nutit,takže jsem ji nakonec odložila a snad se k ní někdy vrátím :/
    Těším se na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda že se těšíš. Mě se zase moc líbí a opravdu si čtení užívám. :)

      Vymazat
  2. Tak snad zánět brzy odezní a nezkazí Ti zážitek z knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je to o hodně lepší a včera jsem přečetla 60 stránek, tak to si myslím, že je dopré a hlavně je to teď fakt napínavé. :)

      Vymazat
  3. Na tu knihu slyším samou chválu, asi se na ni taky mrknu zblízka! :)

    Staymind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se na ni mrkni. Doufám, že se ti také bude líbit. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥