Jaké knihy vychází v únoru 2016

31. 1. 2016


Jestli si vzpomínáte, tak v lednu jsem psala tento článek pouze se čtyřmi knihami a doufala jsem, že to v únoru bude lepší. Sen se splnil a je jich celkem jedenáct. Snad si něco vyberete a předem říkám, že to jsou pouze knihy, které mě zaujali, ve skutečnosti vychází více knih. Tak jdeme na to:

Falešný třpyt - Virginia Cleo Andrewsová
Vychází 29.2. (Moba)

Ruby se nečekaně vrací zpět do jižní Louisiany, do důvěrně známých míst, kde prožila dětství. Porodí dcerku a snaží se ji vychovávat. Touha zajistit malé Pearl šťastné, spokojené dětství a harmonický život v úplné rodině ji přiměje k nelehkému rozhodnutí. Podlehne naléhání svého nevlastního bratrance Paula a souhlasí se sňatkem. Osud si však s jejím životem opět krutě pohraje...






Odvrácená tvář lásky - Colleen Hooverová

Vychází 15.2. (Yoli)

Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností... Dvě jasně daná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce?
Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc. Že chce porušit obě jeho pravidla: neptat se na minulost a nepočítat s budoucností.
Jenže Miles sám už si není jistý, jestli je dokáže dodržet. Protože láska je silnější než pravidla, sliby a odhodlání. I když její odvrácená tvář je tak děsivá…

GREY: Padesát odstínů šedi podle Christiana Greye - E.L. James
Vychází 10.2. (XYZ)

CHRISTIAN GREY má rád kontrolu v každé situaci. Jeho život je uspořádaný, disciplinovaný a naprosto prázdný – až do dne, kdy do jeho kanceláře vpadne půvabně neohrabaná a rozevlátá Anastasia Steeleová. Po jejím odchodu se na ni Christian snaží zapomenout, ale místo toho se zmítá v bouři emocí, kterým nerozumí ani jim nedokáže odolat. Vypadá to, že na rozdíl od žen, s nimiž se stýkal dřív, do něj Ana vidí – že přes masku úspěšného obchodníka užívajícího si luxusní životní styl pronikne až do Christianova chladného a zraněného srdce. Zažene vztah s Anou děsivé zážitky z dětství, které Christiana každou noc pronásledují? Nebo jeho temné sexuální touhy, tendence ovládat druhé a zničující sebenenávist Anu odradí a zničí křehkou naději, kterou mu dává?


Láska a lítost - Kolee S. H.
Vychází 10.2. (Baronet)

Madison a Logan jsou kamarádi od vysoké školy. Vždycky k sobě měli blízko, a v jednu chvíli dokonce zvítězí nad jejich přátelstvím vzájemná fyzická přitažlivost. Nenaplněný romantický vztah však ukončí sebevražda Madisoniny nejlepší kamarádky a zároveň Loganovy přítelkyně Cassie.
Životní osudy Madison a Logana se rozejdou, ale po řadě let se znovu spojí. Obnovené přátelství přechází v milostný vztah, do něhož znovu zasáhnou stíny tragické minulosti. Logan a Madison nemohou být ani spolu, ale ani jeden bez druhého...





Láska na druhý pokus - M. J. Summersová
Vychází 8.2. (Ikar)

Vášnivý milostný příběh pro všechny romantické duše. Když jedenatřicetiletá Clire zjistí, že ji její přítel podvádí s mladinkou kolegyní, zhroutí se jí celý svět. Ale stejně jako je naštvaná na něj, je naštvaná i na sebe – jak si jen mohla nevšimnout, že žije po boku takového sobce? Potupená Claire si tedy sbalí kufry a zamíří na turistický ranč do Colorado Springs, kde se chce ucházet o místo šéfkuchařky, doufajíc, že jí klid venkovského prostředí pomůže získat ztracenou životní rovnováhu. Jenomže když poprvé uvidí svého nového šéfa Cola, podlomí se jí kolena – tohle je rozhodně ten nejpřitažlivější muž, jakého kdy poznala. A i když jí rozum radí, aby si od něj držela co největší odstup – vždyť přesně takový krasavec ji připravil o všechny ideály –, vrhne se Claire do náruživého milostného vztahu. Netrvá to však dlouho a minulost se jí opět krutě připomene…

Milenci v Londýně - Barbara Cartland
Vychází 3.2. (Baronet)

Krásná Lanthia Grenvillová přijíždí do Londýna, aby si nakoupila elegantní šaty na důležitou společenskou událost. Nezkušená dívka z venkova, která zná svět jen z příběhů a své fantazie, se těší na dobrodružství, které jí velkoměsto uchystá, a na pobyt ve vyhlášeném hotelu Langham. Náhoda tomu chce, že se právě v hotelu setká s markýzem z Rakecliffe – mužem, jehož ženy milují a muži chtějí považovat za nejlepšího přítele.
Světácký markýz má v hotelu Langham milenku – netuší však, že se její žárlivý manžel rozhodne objevit, s kým je mu jeho žena nevěrná.
Dokáže markýz vymyslet, jak se vyhnout souboji se žárlivým Španělem? A jakou roli v jeho plánu hraje Lanthia?



Spálená obloha - Gilly Macmillanová
Vychází 1.2. (Knižní klub)

Stačí jen okamžik – a život se změní v peklo. A umí ho vykreslit nejen Gillian Flynnová...
Rachel Jennerová zůstala na moment pozadu. Od té chvíle se její osmiletý syn Ben pohřešuje. Avšak co se vlastně onoho osudového odpoledne na jejich procházce v lese stalo?
Rachel se zhroutí svět, navíc proti sobě poštve téměř celou veřejnost. Ani spolupráce s policií neprobíhá zrovna ideálně.
Ubíhají minuty, hodiny, dny... neúprosně ukrajují šanci, že Ben je ještě naživu. Že se najde. A vrátí se zpět.
Rachel zjistí, že nikomu nemůže věřit. Dá se však věřit Rachel?
Sugestivní, originální psychothriller – bestseller vycházející v sedmnácti zemích – je určen všem, komu utkvěla v paměti atmosféra románů Ostré předměty a Temné kouty.

Jména čísel - Hans-Joachim Lang
Vychází 8.2. (Ikar)

V roce 1943 bylo 86 židovských žen a mužů, vybraných v Osvětimi, usmrceno plynem v koncentračním táboře Natzweiler-Struthof (Alsasko). Tento úkol zadala vědecká organizace SS Ahnenerbe (Dědictví předků). Účel exekuce: Kostry obětí měly být vystaveny v Anatomickém ústavu Říšské univerzity Štrasburk a v budoucnosti „osvobozené od Židů“ měly sloužit výzkumným cílům. Pozůstatky zavražděných byly po válce uloženy v hromadném hrobě – anonymně.
Po pěti letech bádání v četných archivech doma i v zahraničí autor zrekonstruoval průběh zločinu, identifikoval všech 86 zavražděných a prozkoumal jejich původ.



Kaleidoskop srdcí - Claire Contreras
Vychází 3.2. (Baronet)

Estelle se zvolna vynořuje z kalných vod tragédie, kterou pro ni byla předčasná smrt snoubence. Vrací se k práci ve své umělecké galerii, prodává dům, kde jí Wyatta všechno připomíná, znovu navazuje společenské styky… a vtom se po letech setká s Oliverem, nejlepším přítelem svého bratra, jenž byl její první velkou láskou. Před časem jí zlomil srdce, když ji bez vysvětlení opustil; podlehne Estelle chemii, která mezi nimi zjevně stále funguje? A zklame ji Oliver podruhé?






Jak najít lásku - Cecelia Ahernová
Vychází 1.2. (Motto)

Pouhé dva týdny na záchranu života Christine a Adama svedl osud dohromady jedné zimní noci na starém mostě v centru Dublinu. Oběma život zasadil těžkou ránu, ale každý z nich ji řeší jinak – Adam chce skočit do řeky, kdežto Christine je připravená bojovat a přimět k tomu i neznámého nešťastníka. Ve vypjaté chvíli, kdy ho s nasazením všech sil drží nad vodou, s ním uzavírá šílenou dohodu – dokáže mu do jeho 35. narozenin, že život je vzácný dar, který mu ještě může přinést nečekané radosti. Má na to však velice málo času, protože okázalá oslava Adamova životního jubilea, na níž by měl převzít vedení rodinné firmy, o kterou nestojí, se koná již za dva týdny. Kromě toho jí pohledný tvrdohlavý muž dává ostentativně najevo, že se jejímu přesvědčování stejně nemíní podvolit. Přišel o vysněné zaměstnání pilota, milovaná dívka ho podvedla s jeho nejlepším přítelem a otec, s nímž ho pojí komplikované vztahy, umírá na rakovinu. Christine se však nemíní vzdát a je odhodlaná vrátit Adama do života. Vrhá se do svého úkolu s plným nasazením, přestože kvůli tomu musí odsunout do pozadí svou práci. Čas však neúprosně utíká a Christine má dojem, že všechno vzala za špatný konec a že Adam svou hrozbu v den narozenin splní… Život se skládá ze spousty chvilek, které se neustále mění a podobají se myšlenkám – mohou být příjemné, ale i nepříjemné… Jsou to drahocenné poklady – někdy s vámi zůstávají déle, jindy okamžitě prchají pryč, ale každopádně mají obrovskou moc – můžete díky nim změnit názor, zachránit někomu život, ba dokonce najít lásku.

Sanctum - Madeleine Rouxová
Vychází 10.2. (Jota)

Tři kamarádi, talentovaní a tak trochu netradičně pro vzdělání zapálení středoškoláci aspirující na univerzitní studium, Dan, Abby a Jordan, které známe z knihy Asylum, se snaží zapomenout na to, co prožili na letní přípravce v New Hampshire College. Hrůzné zážitky je pronásledují ve snech i v každodenním životě, ač si nepřejí nic víc než zapomenout. Leč neúspěšně. Někdo (či něco?) je kontaktuje (příznačně prostřednictvím moderních technologií, ale i „staromódní“ poštou) a dává najevo, že „ještě není konec“. Danovi se do rukou dostává část fotografie, která vytvoří jeden celek s bizarními černobílými snímky, které již dříve dostali Jordan a Abby. Jordan vyluští význam čísel na rubu fotografie – jedná se o souřadnice míst v Camfordu, městečku, v němž sídlí kampus NHC. A je jasné, co musí následovat!
Trojice přátel se vrací na známá místa, aby odhalili tajemství, které, jak doufají, je jednou provždy osvobodí od minulosti. Odlupují jednotlivé vrstvy záhady jako cibuli (a občas je to skutečně i k pláči!), aby zjistili… Ale to už je na čtenářích.
Napínavé pokračování knihy Asylum vás zavede na známá místa, ale ukáže je v novém světle. Vyprávění je opět ozvláštněno dobovými fotografiemi, které pomáhají navodit atmosféru, kdy se tři přátelé pohybují na tenké hranici mezi minulostí a současností, genialitou a šílenstvím.


Na co se těšíte vy?

18 komentářů:

  1. Super článek! :)
    V únoru pro mě vychází samé pecky,ale budu mít stopku na dvě-tři knihy,tak budu muset vybírat :-D
    Grey bych chtěla koupit mamce,protože je do 50SOG úplně zamilovaná,tak snad jí to udělá radost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Grey mě moc láká, ale nejdříve si musím přečíst všechny knihy 50 odstínů... :)

      Vymazat
  2. Milenci v Londýně má úplně brutálně úžasnou obálku :) Asi si jí pořídím jenom kvůli té obálce a navíc to prostředí Londýna ......Nooo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak má slova :) Musím si tuto knihu co nejdříve koupit. :)

      Vymazat
  3. Spálená obloha a Sanctum...ty mě opravdu lákají.

    www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Pro mě nic :-) Musím počkat dál...

    OdpovědětVymazat
  5. Knihy nevyzerajú zle, avšak štýlovo to nie je moje šálka kávy :D Každopádne vďaka za šikovný prehľad :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za článek! :-). Rozhodně si musím pořídit Cecelii Ahernovou a i ostatní knihy vypdají dobře :).

    OdpovědětVymazat
  7. Já čekám na knihu Metro2035, ale spíš pro přítele, který už má přečteny dva starší díly a tohoto se nemůže dočkat :) v březnu má svátek, tak mám aspoň typ na dárek. Je to taková sci-fi hororová knížka, takové mám osobně taky nejradši, romány atak mě moc neberou .)) http://prikrylovatereza.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Metro bych ráda zkusila, ale nevím kdy si knížky koupím, protože mám tolik nedočtených knih. :)

      Vymazat
  8. Z těchto se nejvíc těším na Odvrácenou tvář lásky, knihy Colleen jsou skvělé :)
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám její knihy hodně ráda a na tuto se moc těším. :)

      Vymazat
  9. V únoru vychází super knížky, nejvíc bych si chtěla koupit Falešný třpyt, ale počkám, až vyjde celá série a pak si ji pořídím naráz :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥