Filmová podoba týdne #2

4. 8. 2014

Jedná se o meme, které pořádá Niklaus.
Cílem tohoto meme je každé pondělí představit čtenářům i filmové nebo seriálové zpracování knih.

Název filmu: Deník princezny
Podle knihy: Princezniny deníky
posterO čem film je: Mia je nenápadná, inteligentní a mile ztřeštěná studentka střední školy. Žije v San Francisku se svou matkou, svobodomyslnou umělkyní (Caroline Goodall). V neslušivých brýlích, s nemoderním účesem i oblečením jako z bazaru je tak trochu outsiderem mezi spolužačkami, které myslí jen na zábavu, parádu a na to, jak Miu zesměšnit. Ta marně vrhá zamilované pohledy na fešáckého třídního playboye Joshe (Erik von Detten). Josh si ale ošklivého kačátka Mii ani nevšimne. Pak se najednou objeví na scéně babička odkudsi z Evropy (Julie Andrews), kterou nikdy neviděla, a sdělí dívce šokující novinu. Její otec, kterého vůbec nepoznala, byl panovníkem malé evropské země, a protože nedávno zemřel, stává se Mia dědičkou trůnu. Babička královna slibuje, že z ní udělá princeznu jak má být. Patnáctiletá Mia musí řešit životní dilema zůstat obyčejnou studentkou nebo naplnit přání babičky a otce a převzít odpovědnost za vládu malé vzdálené země.
Můj názor: Kdo by neznal tento film že? Já se na něj můžu koukat každý dn a neomrzí mě. Všichni herci se tam opravdu hodí a prostě je to skvělej film. Kdo ho ještě neviděl určitě se na něj koukněte.


4 komentáře:

  1. Tenhle film mám moc ráda. :) Knižní předloha mě sice nijak neohromila, ale film se nikdy neomrzí. :) Anne Hathaway je díky tomu jedna z mých oblíbených hereček. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Videla jsem a nemuzu jinak nez souhlasit..:) Fillm je uzasny.. zacala jsem nedavno cist i knizni podobu a je tez skvela..:)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥