Waiting on Wednesday #4

20. 8. 2014


Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chceme přečíst.

Pro tuto středu vybírám:

Název: Měděný jezdec

Počet stran: 616

Autor: Paullina Simonsová

Anotace:   Poutavá historická freska je zároveň nezapomenutelným příběhem o lásce vzdorující hrůzám války i lidské zášti. 17letá Taťána vyrostla v Leningradě, v městě, kde památníky zašlé slávy kontrastují s šedívou realitou stalinského Ruska. V roce 1941, ten den, kdy Němci napadnou Rusko, se Taťána poprvé zamiluje - vzápětí pocítí trpkost zakázané lásky: nadporučík Alexandr Bělov je vyvolený její sestry Dáši. Navíc má Alexandr  temné tajemství - pochází z rodiny amerických komunistů, kterou zlikvidovalo NKVD. Lásce Taťány a Alexandra není přáno: město drtí německá blokáda, hladomor, zima a všudypřítomný strach ze smrti. Ale jindy slabá Táňa se ukáže jako nejsilnější člen rodiny a s Alexandrovou pomocí překonává všechny útrapy. Nejtěžší zkouškou však bude odolat vlastní touze...

Proč zrovna tato knížka?

Jak víte mám ráda 2. světovou válku a o této knize jsem všude četla. Já ji sice nemám doma, ale i za tolik peněz bych si jí chtěla koupit alespoň do konce tohoto roku. Jestli jste někde našli tuto knihu zlevněnou tak mi napište do komentářů. 

Už jste četli tuto knihu? Líbila se vám?

4 komentáře:

  1. Já bych si celou tuto sérii ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Páčila sa mi prvá tretina, ktorá ešte niečo s tým "historickým" Stalingradom stojacim pred zničením niečo spoločné mala... Potom sa to už len zvrhlo na sexuálne orgie dvoch hlavných hrdinov a zo začiatku zaujímavý príbeh "šel do kytek".
    Potenciál to malo, ale neviem prečo to autorka tak "zvrhla" :/

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥